X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid 102-82 TAU Ceramica

Shrani.si

Kdor je po prvi polfinalni tekmi lige ACB že odpisal Real Madrid, je dobil v četrtek zvečer pravi proti odgovor. Beli so se odzvali na poraz na prvi tekmi in s spektakularno predstavo na drugi tekmi proti TAU Ceramici izsilili še tretjo tekmo, ki bo odločila, kdo se bo uvrstil v veliko finale. Gostje so držali stik z domačimi samo v prvem polčasu, nato pa je Real prelomil potek srečanje, ko je imel v tretji četrtini že 30 točk prednosti. Če bomo priča podobni obrambi in ekipni igri Reala v Vitorii, potem ne bi smelo biti dvoma, da bo Real Madrid zaigral v velikem finalu lige ACB naslednji teden.

Real Madrid je že vse od začetka tekme zgledal na parketu popolnoma drugače, kot na prvi tekmi v Vitoriji, saj je prikazali trdno obrambo in agresivno igro v napadu že od začetka. Raul Lopez, Mumbru in Felipe Reyes, so poskrbeli za zgodnje vodstvo Reala z rezultatom 6-0, nato pa je Mickeal dosegel prve točke za TAU, sledil pa mu je tudi Splitter, ki je izenačil rezultat na 8 točki, po 5. minutah igranja v prvi četrtini. Kljub temu, pa Brazilec (Splitter), tokrat ni imel pravega odgovora na najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela, Felipe Reyesa, ki je že v prvi četrtini dosegel osem točk in dva skoka. Prva četrtina se je tako končala z rezultatom 22-18.

Na začetku druge četrtine, je moral pri gostih na klop Splitter, saj je storil že drugo osebno napako, malo pred njim pa je na klop odšel tudi McDonald, kar je bilo zelo po godu domačemu trenerju Plazi. Več obrambnih skokov so povzročili zabijanje v napadu Masseya, ki je prikazal brutalno predstavo, čeprav je bila tekma še v fazi odločanja. Prednost belih se je gibala med šestimi in osmimi točkami, saj je pri gostih Sergio Vidal skrbel, da se le ta ni preveč povečala. Kljub njegovemu naporu, pa je ekipa Real Madrid na odmor odšla z desetimi točkami prednosti, 44-34.

V tretji četrtini se je tekma še bolj prevesila na Realovo stran, potrem ko so varovanci trenerja Plaze naredili delni izid 10-2, s čimer se je prednost povečala že na 18 točk, 54-36. Tudi v nadaljevanju Real ni popustil v svoji igri, temveč je samo še stopil na plin z igro za navijače v dvorani Vistalegre. Tako je Sergio Llull povečal prednost belih na velikih 30 točk, 75-45, medtem ko trener gostov, Duško Ivanović, nikakor ni mogel verjeti, da so bili tokrat njegovi igralci le opazovalci dogajanja na igrišču, po tako dobri predstavi na prvi tekmi.

Tudi v zadnji četrtini so Madridiste še enkrat več pokazale, kaj pomeni igrati v dresu Real Madrida. Ko ni bilo več dvomov o zmagovalcu, 90-59, je Joan Plaza na parket poslal svoja dva najmlajša igralca v ekipi, Nikola Mirotica in Jorge Santana. Tako je prav asistenca Santane Sergio Llullu privedla do zadnjih dveh točk na tekmi, 102-82, s čimer je Real Madrid izsilil še tretjo tekmo polfinala.

Dvorana: Palacio Vistalegre, št. gledalcev: 11500, sodniki: Daniel Hierrezuelo, E. Pérez Pizarro, Oscar Perea

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 22-18
  • 2.: 22-16
  • 3.: 35-19
  • 4.: 23-29

102- REAL MADRID: Raul Lopez (10), Bullock (16), Mumbru (11), Hervelle (6), Reyes (18) – začetna peterka – Winston (4), Llull (14), Van den Spiegel (10), Massey (8), Tomas (5), Santana (0),  Mirotic (0).
82- TAU VITORIA: Prigioni (2), Vidal (21), Mickeal (9), McDonald (0), Splitter (9) – začetna peterka – Rakocevic (6) Teletovic (8), Lucas (16), San Emeterio (9), Baldo (2).

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si

Prvič po zasedbi predsedniškega mesta Real Madrida, je bil na tekmi tudi Florentiono Perez, kjer mu je delal družbo generalni direktor Jorge Valdano. Perez je ob prihodu na čelo Real Madrida med drugim obljubil tudi ponoven vzpon košarkarske ekipe, zato njegov obisk polfinalne tekme ni presenečenje.

Shrani.si Shrani.si