X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valdano o projektu

CILJI:
Naš prvi cilj je zmagovati in igrati lep nogomet. Veliko stvari se mora spremeniti, da se bo to zgodilo, nogomet pripada igralcem. Zato moramo dati trenerju orodja, da to izpelje. Klub prihaja iz burnih časov, zato moramo dati trenerju vso podporo, ki jo lahko dobi. Igralci lahko trenerje vidijo kot šibke ali močne in to je v veliki meri odvisno od podpore kluba.
Real Madrid je zavezan, da zmaga. Ekipa se ni odrezala, tako kot je bilo pričakovano. Kar naredimo zdaj, nam bo prihranilo čas v prihodnjih letih, zato je pomembno, da pričnemo z dobrimi okrepitvami.
PRVI DNEVI DELA
Prvi dnevi dela so bili intenzivni, počutil sem se, kot da nikoli nebi odšel. Klub se je spremenil, ampak še zmeraj je tu isto upanje in vznemirjenje.  S časom pride tudi duhovni mir. Obstaja strah pred neznanim, ampak poznam klub z vsakega kotička. To mi dovoljuje, da delam efektivno. So tudi igralci, ki jih opazujemo, pa jih tisk ne obravnava. Nočemo dvigniti pričakovanj, in potem slediti našim obljubam, ker bi to lahko prineslo neprijetne situacije. Delamo na tem, da privedemo novega krilnega igralca, ker to mesto ekipa potrebuje. Potrebujemo 22 igralcev, ki lahko prinesejo uspeh, ne pa samo 11 začetnih igralcev, ki bodo velike zvezde.
POSAMEZNIKI
Manu Pellegrini je inteligenten človek, ki ima kontrolo nad vsem. Ne nazadnje je inženir. Mislim, da je bil prava izbira, saj ima izkušnje in uspešno kariero. Navajen je na španski nogomet, dokazano z Villarealom, kjer je treniral dobro ekipo in gojil atraktiven nogomet. Veliko ekip ima dobre igralce, prav tako Real Madrid. Pellegriniju bomo ponudili nekaj, kar je Barca ponudila Guardioli, to je imeti najboljše igralce na svetu.
Higuain je napredoval v zelo kratkem času. Še vedno raste in ima veliko prostora za napredek. Prihod velikih imen mu bo del dobro. Je pomemben kos našega projekta, čutimo, da si zasluži.
Negredu manjka malo mednarodnih izkušenj, ampak ima potencial. Rad bi, da ostane pri Madridu, ampak to včasih ni mogoče zaradi večih dejavnikov. Nočemo, da je v ekipi, da bo 3. ali 4. napadalec. Negredo je prejel nekaj dobrih ponudb in nočemo ga motiti pri njegovem procesu.
CANTERA
Zgleda, da ni igralcev v Castilli, da bi lahko zaigrali v prvi ekipi in tudi igralci v C ekipi imajo probleme z napredovanjem v Castillo. Naš napredek v ujemanju mladih talentov se je upočasnil. Pogledali smo na tržišča v oddaljenih krajih in obrnili hrbet Madridu, kjer izhaja največ igralcev. Selekcija igralcev je veliko bolj pomembna, kot njihov razvoj in to lahko traja nekaj časa.
KOŠARKA
Res bomo dali turbo košarkaški sekciji. Delamo na načrtu, ki bi ga predstavili naslednji teden. Prišli smo na oblast prej, kot smo mislili in to nam je dalo čas, da razrešimo nekatere zadeve. Vemo, kaj hočemo, to moramo le še dobiti. Nismo pa še namenili čas  drugim sekcijam. Imamo, kar imamo in hočemo biti najboljši v vsem.


DRAGI IGRALCI

Plačamo veliko za igralce, ker se vse vrne z obrestmi. Top igralci veliko prispevajo k izboljšanju naših pogodb. Zgodilo se je z Zidanom in hočemo, da se zgodi še enkrat. To so investicije za klub, ki operira tako, da ponudi spektakel. Je kot filmski blockbuster, za primer. Nogomet je šport, ampak tudi posel in tema za televizijsko industrijo. Nebi mogli tekmovati proti Abramovičevem Chealsiju ali Berlusconijevem Milanu, če to nebi bilo res.

Med prvim mandatom je bilo v 3 letih osvojenih 7 lovorik. Zadnji 2 leti sta bili komplicirani, ampak ne smemo pozabiti celotne slike. Proračun se je drastično povečal in če se nebi, nebi mogli podpisovati največjih igralcev. Povojni Madrid je bil oblikovan s strani Santiaga Bernabeu, ki je hotel zgraditi največji štadion v Evropi, kar sploh ni sovpadalo z revnostjo dežele. Bernabeu je bil pred časom. Bil je prvi, ki je videl nogomet kot »show, entertainment«. Bil si bogat le toliko, kot si prodal vstopnic in tako so igralci, kot so Puskas in Di Stefano igrali v Madridu. Real je najboljši klub 20. stoletja zahvaljujoč njegovi filozofiji. Zdaj moramo pridobiti navijače iz oddaljenih krajev. In za to jim moramo dati razloge.