X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju z Butraguenom: Florentino misli na veliko

Emilio Butragueno

Emilio Butragueno

Zakaj ste sprejeli ponudbo kluba?
To je moj dom, sem Madridista. Razmišljam po njihovo in bom pomagal klubu karseda dobro. Ta projekt mi ustreza. Nisem hotel delati v športni sekciji, ker je ta služba veliko bolj pomembna zaradi ugleda, ki ga ima Real v svetu.

Mislite, da stvari prej niso delovale in so zato najeli vas?

Ni nujno. Ni treba kritizirati vsega, kar se je zgodilo v preteklosti, samo zato, ker se je zgodilo v preteklosti. Nova era z novim predsednikom se je začela in načrt je, da naredimo Klub uspešen. Vsi imamo veliko odgovornost, ampak tudi vemo, da je velika čast, da zastopamo Klub.

Kaj si mislite o Florentinu in njegovemu projektu?

Razmišlja na veliko in je zelo dober strateg. Dosegel je veliko v zelo kratkem času, je zbran in doseže tisto v kar verjame.

Je 94 milijonov vrednih za Ronalda?

Vsi so mislili isto za Zidana l. 2001, pa noben ni spraševal, kako dober je bil ta nakup za Real Madrid. Vreden je bil za vse stvari, ki jih je delal na Bernabeu. Obstajajo igralci za 15-20 mio €, ki se ne izkažejo in ostali dražji, kot so Kaka in CR, ki se izkažejo. Upam, da se bo vsak igralec Reala izkazal tako, kot se je Zidane. Bilo bi čudovito za Klub.

Ali ti podpisi zaprejo vrata canteranosom?
Iskreno mislim, da je dobro, da se igralci takega kova pridružijo ekipi. Postavljajo tudi dober zgled canteranosom, da nato postanejo dobri profesionalci. Veliko slabše je, da podpišeš tujca, ki ne daje dobega zgleda. Igralci kot sta Kaka in CR bosta naredilo veliko za mladinski sistem, ker dajeta zgled.

Popularno je misliti, da se drugi deli (Galacticos 2) nikoli ne izkažejo dobro…

Popularna kultura je modra, ampak nisem več v športni sekciji. Delam zdaj druge posle in upam, da naredim veliko za Klub.

Ste pod pritiskom zaradi »novih« Galaktikov?

Moramo poskrbeti, da je Klub enoten. Moramo biti združeni na institucionalni ravni in se izogibati tračem, ki jih sprožajo mediji. Eksternalni komentarji nas nebi smeli prizadeti. Najboljši Real Madrid v zgodovini je imel igralce kot sta Di Stefano in Gento. Bernabeu pa zahteva najboljše igralce na svetu, množica jih je vajena. Kupovati jih, pomeni modra odločitev.