X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sergio Ramos piše zgodovino

Sergio Ramos piše zgodovino španskega nogometa, potem ko je v nedeljo zvečer odigral že 50. tekmo v dresu španske reprezentance, s čimer je postal najmlajši Španec, ki mu je uspelo doseči toliko tekem.

Ramos je pri vsega 23. letih, dveh mesecih in petnajstih dneh odigral že jubilejno 50. tekmo v dresu španske reprezentance. To jubilejno tekmo je odigral na Pokalu konfederacij proti Novi Zelandiji, s čimer je prehitel dosedaj najmlajšega, ki je prišel do znamke 50. nastopov za Furijo, Fernanda Torresa, ki je svojo 50. tekmo za La Roja odigral pri 24. letih in treh mesecih. Tretji na tej lestvici najmlajših, se je znašel še eden igralec kraljevega kluba in sicer Iker Casillas, ki je bil star 24. let in šest mesecev, kar pomeni, da je bil starejši od Ramosa za dobro leto, ko je nastopil petdesetič za Furijo.

Sicer pa je igralec belega baleta prvič debitiral za špansko izbrano vrsto na tekmi proti Kitajski, ki jo je Španija dobila z rezultatom 3-0, kar pa je bilo 26. marca 2005. Od takrat naprej je bil Ramos nepogrešljiv člen španske reprezentance, katere član je bil tudi na svetovnem prvenstvu leta 2006 in na evropskem prvenstvu leta 2008, kjer je postal tudi evropsli prvak. Petdeset tekem v dresu nacionalnih barev, ga tako uvršča že med veterane, čeprav je po letih še vedno zelo mlad, kar pomeni, da lahko Ramos še napreduje ter se tako zapiše kot eden najboljših branilcev tudi v dresu Furije.