X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valdano: “Prišlo bo še 4 ali 5 novih igralcev!”

KAKA-CRISTIANO RONALDO


Kaka je eden tistih igralcev, ki so zelo skromni. Je precizen, natančen in dinamičen. Sigurno je eden najboljših igralcev na svetu. Tako on, kot CR sta sijajna športnika. Sigurno ne moreš imeti tako atraktivno postavo, brez da bi trdo delal. Podpisali smo 2 odlična nogometaša. Vsa zadeva z Cristianom zahteva veliko discipline z njegove strani. Siguren sem, da se tega zaveda in da nam bo pomagal. Poskušali ga bomo zaščititi pred pritiskom medijev.

Oba igralca bosta predstavljena na različna dneva v juliju, skušali bomo prilagoditi njuna urnika. Skušali jih bomo predstaviti čim prej.

PLANIRANJE

Skušali smo najprej predstaviti športnega direktorja, nato trenerja in igralce. Še vedno moramo kupiti 4 ali 5 nogometašev, vse pa je odvisno od tega, koliko jih bo iz ekipe odšlo. Delamo na tem. Nekateri igralci so dobili zanimive ponudbe, veliko pa jih sploh noče oditi. Trenutno imamo 31 igralcev in veliko jih bo moralo iti.


Hočemo 2 igralca za vsako pozicijo, zdaj pa imamo nekje za kakšno pozicijo kar 4. Robben in Sneijder sta prejela največ ponudb, ampak da bi zadovoljili naše pogoje je totalno druga stvar.

Vedno je komplicirano kupovati igralce in ne zdi se tako lahko kupiti igralce, kot sta Kaka in CR. Da kupimo, se moramo dogovarjati z agenti in igralci. Tako moramo govoriti z več stranmi v enem dnevu.

Španske igralce je teže kupiti, kot tujce. Z finančnega vidika bo morda Cristianov nakup zgleda poceni v primerjavi z drugimi igralci.

MOŽNI NAKUPI

Pogajali smo se za nakup Ville prejšnji teden in bilo je nekaj razlik na obeh straneh. Sprva je zgledalo, da smo dogovorjeni, nato pa se je zakompliciralo. Imamo 2 ali 3 alternative, če se nam ne posreči njegov nakup. Zanimiv nam je Ribery, ampak Bayern ga ne pusti in postavlja previsoko ceno.

Benzema je še en odličen igralec, ampak to je dolg proces in bomo začeli bolj počasi. Start nove sezone je oddaljen 2 meseca in pol, dovolj časa, da analiziramo, kaj nam manjka. Garay je podpisal, je zanimivi igralec, začel bo sezono, Pellegrini pa bo odločil, če ga hoče ali ne.

Dobili smo se tudi z Getafejem in se pomenili o usodi Granera.

Liverpool je izdal sporočilo v nedeljo, da v bistvu sploh nočejo prodati Xabija Alonsa, zelo ga bo težko pridobiti sem. Vedno mi je bil všeč, lani je bil vredne 18 milijonov, ampak Klub ga ni smatral za pomembnega, zdaj pa ga. Imel je več priložnosti za igranje in izkoristil jih je fenomenalno.

RAUL IN GUTI

Raul bo imel iste možnosti, kot ostali soigralci. Trener bo odločal, kdo bo igral. Raul je še vedno zelo zmožen igrati nogomet, kar dokazujejo tudi številke. Zaslužil si je, da ostane v ekipi.
Guti je odlična oseba, ki pa je prejela preveč kritik. Ljudje bi se morali naučiti, da »berejo« ljudi, kot je on. Hočemo, da se tukaj dostojanstveno upokoji. Verjamem vanj.

TEKMOVANJE Z BARCELONO


Pripravljamo se, da bomo tekmovali z ekipo, ki je osvojila 3 lovorike v enem letu. Barcelona je bila svetlobna leta pred Realov čez celo sezono. Ne vem, če bo trajalo eno ali dve sezonii, da se jim približamo, ampak prihajamo blizu.


KOŠARKA


Posel z Messino še ni končan, naredili pa smo veliko napredka in upamo, da bo tega konec naslednji teden. Maceiras pa bo glavni v sekciji.