X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Ettore Messina tudi uradno postal trener košarkarske ekipe

Shrani.si

Podpis pogodbe Perez - Messina

Ettore Messina je danes tudi uradno postal novi trener košarkarske ekipe Real Madrida za naslednje tri sezone. Messina je najprej v sobi upravnega odbora podpisal triletno pogodbo, nato pa ga je predsednik kluba, Florentino Perez, na predsedniškem balkonu stadiona Santiago Bernabeu predstavil sedmi sili. Messina bo tako vodja projekta, čigar cilj je klub vrniti na evropski tron.

Ettore Messina, ki je zagotovo eden od najuspešnejših evropskih trenerjev, je danes ob 12:30 v sobi upravnega odbora na stadiono Santiago Bernabéu podpisal pogodbo za Real Madrid. Pri tem ga je spremljala njegov žena, Laura, v sobi pa so  bili poleg njiju še predsednik Florentino Perez,  generalni direktor Jorge Valdano, direktor košarkarske sekcije Antonio Maceiras, Alberto Herreros in Clifford Luyk. Ob podpisu pogodbe, je bilo videti veliko zadovoljstva tako s strani Florentina Pereza, kot tudi s strani Messine, saj sta bila oba vesela, da so se dogovorili za sodelovanje, čeprav je imel Messina kar nekaj dobrih ponudb iz NBA-ja. Kljub temu, pa se je Ettore odločil, da se pridruži kraljevemu klubu v projektu vrnitve kluba na vrh evropske košarke, v čimer je Messina nedvomno najboljši.

Shrani.si

Predstavitev novinarjem

Po podpisu pogodbe je ob 13:00 sledila še predstavitev novega trenerja sedmi sili na predsedniškem balkonu stadiona Santiago Bernabéu, kjer sta spregovorila predsednik kluba Florentino Perez in novi trener Ettore Messina.

Florentino Perez
“Dobrodošli na predstavitvi. Začelo se je novo obdobje Real Madrida, v kateri želimo, da se upanje in navdušenje vrneta v klub, vključno s košarkarsko ekipo. Ekipa se bo okrepilo, da doseže raven, ki jo zahteva naša zgodovino in naše legende in pri tem je bil Ettore Messina vedno pravi trener za nas. On predstavlja sodobno košarko s svojo močno osebnostjo in spretnostjo pri treniranju velikih talentov. Njegov življenjepis je res neverjeten. On je prvi korak na poti naše prihodnosti in začetek novega razburljivega obdobje za vse nas. Morate vedeti, da se vsi trudimo za boljšo prihodnost. Košarka je in bo vedno imela prostor v srcu vsake Madridiste in zato smo ponosni, da lahko razglasimo, da bo sedaj na čelu ekipe Ettore Messina. ”

“To priložnost bi rad izkoristil tudi za to, da zeželim direktorju košarkarske sekcije, Antoniju Maceirasu, zaželim veliko sreče. Je zelo izkušen v španski košarki, pri čemer se je zelo izkazal. Maceiras je vedno dosega cilje, ki si jih je postavil. ”

“Rad bi tudi povedal, da je pred Messino velik izziv, ena od teh je sestava odlične ekipe. Vsi smo si zastavili pomembne cilje. Vemo, da boš potreboval našo podporo in tudi imel jo boš. Tvoji nasprotniki so močni, zato boste morali delati trdo, vendar bo Real Madrid postal pomembna evropska ekipa. Sam Ettore je vedno pravil, da moraš imeti dobro ekipo, da lahko osvojiš naslov. Zato začnimo na začetku. ”

“Upam, da si ti in vaša družina zelo srečni v tako dobrodošlem mestu, kot je Madrid. Vedno boš imel našo ljubezen in našo podporo. Dobrodošel v novem domu. Dobrodošel v Real Madridu. “

Ettore Messina
“Besede ne morejo izraziti ponosa in sreče, ki ju čutim na začetek te nove dobe. Rad bi se zahvalil predsedniku za ta korak naprej. Upamo, da bomo Real Madrid v košarki vrnili nazaj med elita skozi trdo delo. Vesel sem, da začenjam ta novo obdobje z Antonio Maceirasom, zato naredimo dobro delo. Ne želim vam kaj obljubiti, vendar pa bomo storili vse kar je v naših močeh, da bomo uspešni. ”

“Košarkarske tekme spremljam že skoraj 50 let, zato sem že videl veliko tekem, med drugim tudi finale Real Madrid – CSKA Moskva. Imela sem priložnost, da sem bil trener CSKA-ja, sedaj pa sem tukaj, v enem od največjih klubov v Evropi. Počaščen sem, da sem tukaj med vsemi temi legendami, zato nikoli ne bom pozabil tega trenutka. “

Shrani.si Shrani.si Shrani.si