X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Iker Casillas

Iker Casiillas še vedno igra na Pokalu konfederacij za Španijo, vendar je kljub temu našel nekaj časa za intervju, v katerem hvali klubske okrepitve, nekaj pa je povedal tudi o zmagi na Euro 2008.

“Mislim, da je fantastično, da za nas podpišejo veliki igralci, to pa zato, ker bi morali v Real Madridu igrati najboljši. Velika vsota denarja je bil plačana že v preteklosti za igralca kot je bil Zidane, ki je bil neverjeten igralec in odlična oseba. Enako velja za Beckhama. Ne poznam Kakaja, vendar so mi povedali, da je super človek in to je pomembno. ”

“Moramo delati kot smo vedno delali, to je zmagovati skozi trdo delo. Publika na Bernabéu hoče igralcev, ki tečejo naprej in nazaj ves čas, kot na primer Camacho, Raul … Radi imajo, da igramo dobro, vendar čutijo, da je bolj pomembno, da boriš za prav vsako žogo. ”

“Z Real Madridom bom imel vsako leto priložnost kaj osvojiti, Evro pa pride le na vsaka štiri leta. Z zmago na Dunaju , so se mi uresničile otroške sanje. Nisem si želela, da bi se upokojil brez naslova z reprezentanco. Veliki igralci so v preteklosti igrali za Španijo: Zubizarreta, Butragueño, Camacho in Guardiola, vendar pa so ti osvojili le srebrno medaljo na Evru in zlato medaljo na olimpijskih igrah. Sedaj pa je problem, ker hočemo več. Igramo na zmago na Pokalu konfederacij in na svetovnem prvenstvu, ki je praktično za vogalom … smo lačni naslovov. ”

“Odlično vzdušje v ekipi je prišel ob spremljanju košarkarske ekipe, ki je imela odlično vzdušje okoli sebe. S tem pa so postali zgled, kateremu se sledi, čeprav je to v nogometu težje dosegljivo, saj te v tem trenutku ljudje ljubijo, že v naslednjem pa te sovražijo. ”

“Nogomet je nekaj, kaj vsi spremljajp, zato je bila naša zmaga tako pomembna. Uspelo nam je, da so ljudje začeli nosijo španske drese in zastave s ponosom. Zastave so celo obesili na oknih in balkonih.”

“V golu si sam. Biti vratar je nenehen izziv, kjer si lahko tako junaka , kot poraženec. To je okrepljeno v Real Madridu ali v Barceloni zaradi obrambe je, ki je postavljena nekoliko višje, zato nasprotnikov manjkrat strelja na gol, vendar si kljub temu na smeš privoščiti, da bi naredil napako. ”

“Vedno je težko premagati igralca, če se le ta znajde sam pred vratarjem. Takrat ti gre tisoč stvari skozi misli in reagiraš nagonsko.”