X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Novica Velicković – prva okrepitev Messine


Real Madrid je dosegel dogovor za podpis z Novica Veličković, kar bo prva okrepitev po prihodu Messine na trenersko mesto, Veličković pa bo podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto (2+1). Nova Madridista je danes že uspešno prestala zdravniški pregled v bolnišnici Sanitas La Zarzuela in bo predstavljen jutri ob 13:00 na stadionu Santiago Bernabéu.

Nekdanji igralec beograjskega Partizana Novica Veličković se je tako danes ob 15:30 pojavil pred bolnišnico Sanitas La Zarzuela, kjer je tudi opravil zdravniški pregled pod vodstvom doktorja Miguel Angel Julve in doktorja Luis Gonzáleza.

Po koncu zdravniškega pregleda je doktor Gonzalez dejal: “Vse je potekalo dobro, tako da ima Veličković že zeleno luč za igranje v dresu Real Madrida, “ nato pa je še dodal o Nivici, “Bil je zelo nervozen. Rekel mi je, da ni prejšnjo noč ni veliko spal, saj je bill tako živčen. “

Med najbolj talentiranimi v Evropi

22 letni Novica Veličković (05.10.1986), ki je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto, je pred tem igral za beograjski klub KK Partizan in sicer od leta 2001, v lanski sezoni (2008/09) pa je osvojil nagrado za najbolj obetavnega igralca v Evroligi, kjer je imel povprečje 11.5 točk in 5.1 skokov na tekmo. Drugo mesto na tej lestvici pa je zasedel Sergio Llull. Sicer pa je Velickovič s tem postal peti košarkar s tem laskavim naslovom, pred njim so to nagrado prejeli Erazem Lorbek (Slovenija), Andrea Bargnani, Rudy Fernandez in Danilo Gallinari.

Kariera:
– Partizan Belgrade mladinski sitemi
– 2004-2009: Partizan Beograd
– 2009-sedanjost : Real Madrid