X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Sergio Ramos

Po porazu s Španijo v polfinalu Pokala konfederacij proti ZDA, je bil Sergio Ramos v intervjuju za EFE zelo samo kritičen nad svojo predstavo.

Morate biti razočaran, ker se s Španijo niste uvrstili v finali.
Te stvari se dogajajo v športu, v trenutku se lahko vse spremeni. V polfinalu sem se počutil dobro, vendar sem napravil napako, ko sem sam imeli priložnost za gol. Vse bi bilo drugače, če bi dosegel gol. Bil sem nesrečen, vendar moram sedaj naprej in še naprej trdo delati.

Na Pokalu konfederacij ste igrali zelo dobro.
Zadovoljen sem bil s svojimi predstavami in s tem, kako sem se počutili pripravljenega, potem pa sem naredil napako.

Zakaj niste odbil žogo?
Iskreno povedano, nisem vedel, da imam za seboj nasprotnika, ko sem zaustavil žogo. To je bila napaka, vendar sem se iz te napaka tudi nekaj naučil. Ne maram, da preprosto odbijem žogo brez vedenja o tem kje sem, vendar tudi vem, da moram biti kot branilec odločen, zlasti znotraj kazenskega prostora.

Zakaj ste zaustavili žogo znotraj nasprotnikovega kazenskega prostora, ko bi lahko streljali na gol?
Zato ker je bila podaja Riere odbita od nasprotnika. Bilo je težko kar streljati, zato sem se odločil, da zaustavim žogo, vendar mi je nato branilec odbil žogo.

Vaši prispevki v napadu so dobili kritiko glede vaših obrambnih nalog.
Spoštujem kritiko vsakogar, dokler govori o športu. Ne maram pa osebnih kritiko ali preganjanja. Ljudje spremenijo svoje mnenje o ekipo po porazu. Sam lahko dam samo vse od sebe na igrišču. Nihče mi ne more očitati, da na igrišču ne poskušam dati svojega maksimuma.

Na pogled ste srečnejši in bolj odprti v zadnjem času. Kdaj ste se odločili za spremembo?
Vedno se učiti iz dobre trenutkov, vendar se še več naučiš iz slabih. Teh sem imel veliko v zelo kratkem času, ki so mi pomagali pri razmišljanju o stvari in zato ta sprememba. Upam, da bo tako dokler se ne upokojim.

Ali ste potrebovali dobro vzdušje v reprezentanci, da se lahko počutite srečneje?
Vedno sem si bila srečen na osebni ravni. Vsakdo, ki me pozna ve, da sem vedno srečen.

Ali se je težko soočiti s slavo, ko ste še tako mladi?
Poklicni igralec nogometa si vedno prizadeva biti kar sem sedaj. Ponosen sem, da sem lahko vzornik otrokom, ki bi rada nekoč postali nogometaši. Sprejmem sebe v dobrem in slabem.

Ali ste vznemirjeni zaradi novega Real Madrida?
Nimam dovolj besed, da bi se zahvalil sedanjemu predsedniku, ker je bil on tisti, ki me je pripeljal v klub in mi spremenil življenje. Navijači so vznemirjeni glede novega projekta. Skozi poletje bodo prišle še nove okrepitve, Cristiano Ronaldo in Kaka sta svetovni zvezdi, ki bosta mnogo prinesla ekipi. Ljudje bodo govorili o nas in osvojili bomo veliko naslovov.

Vi ste bili prva španska okrepitev Florentino Pereza v prvem mandatu, sedaj je to Raul Albiol.
Zelo sem vesel za njega, ker je odličen igralec in odličen človek. Bo nam v veliko pomoč, je eden od najbolj skromnih igralcev, ki jih poznam. To je nagrada za vse, skozi kar je šel po nesreči, ki jo je imel. Njegova prizadevanja pri Getafeju in Valenciji so ga postavila, kjer je sedaj. Je hiter centralni branilec, ki vedno natančno ve, kje mora biti ves čas.

Kako se bo Cristiano Ronaldo vključil v ekipo?
Ne bo nobenih težav. Govoril sem s njegovimi nekdanjimi soigralci in in vsi pravijo, da je normalen človek, ki lahko naredi razliko. Mi mu bomo pomagali, da se bo hitro vključil v ekipo.