X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju z Pipito: “Naslednje leto bo zame težko!”

Bil si praktično nepoznan, ko si prišel v Madrid, zdaj pa te vsi občudujejo..
Nisem prišel kot neka figura. Bil sem mlad, komaj 19 let star, ampak všeč mi je bil izziv. Fenomenalno mi je, ko sem dokazal, da nakup ni bil napaka. Vesel sem, ker je bila pozitivna izkušnja, dobil sem 3 lovorike in bil še enkrat blizu letos. Šel sem skozi različne stopnje, letos sem igral veliko in počutil sem se enkratno, ampak vem, da bo naslednje leto zelo težko…

Bil si zelo neizkušen, ko si prišel, kar praktično pomeni, da si se izoblikoval kot igralec v Realu. Se še vedno učiš?
Ja, seveda. Sem mlad in se moram še veliko naučiti. Z Realom se odigral 100 tekem, hočem pa jih še, ker hoče podreti vsak rekord.

Je bila nervoznost vaš največji sovražnik sprva?
Ne. Bilo je le čudno, ker nisem zadel, to pa je težko za napadalca. Priznam, da gol, ki sem ga zadel za lovoriko, da me je spremenil, ampak kar me je res spremenilo je bila moja volja, da uspem.

Kako te obravnavajo navijači?
Včasih je kakšen nesporazum, ampak ljudje v Madridu so zelo dobri. Razumejo, da včasih nočeš, da te slikajo ali da podpisuješ avtograme.

Sigurno tudi uživaš finančno in socialno varnost. Tvoj brat Federico igra za Independiente in najbrž trpi zaradi krize argentinskega nogometa…

Seveda. Sem zelo priviligiran in zelo vesel. Igram za enega najboljših nogometnih klubov na svetu in uživam vsak dan. Rad treniram in trdo delam, rad prepričujem svoje soigralce, trenerja in navijače, rad imam izzive. Mislim, da so moji soigralci fantastični, noben se nima za zvezdo. Ljudje mislijo drugače, a znotraj slačilnice je zelo drugače. Vsi so zelo skromni fantje. Hočemo pa imeti življenjske stile, ki ustrezajo našim letom. Sem star 21 let in skušam imeti normalno življenje, kot da nebi bil tako slaven.

Kakšen je Raul?
Skušam se učiti od njega, tako da se pogovarjam z njim in ga gledam na igrišču. Še zmeraj je skromen, kljub vsemu, kar je že osvojil. Dela trdo, novi napadalci prihajajo, on pa ostaja in ostaja. Je človek, vreden občudovanja… Kliče me kar Rulo (smeh). Je dosti let razlike med nama, ampak misliva zelo podobno…

Kaj si mislil, ko je Real zapravil toliko denarja na Kakaja in CRja?
Tega ne bom komentiral, ker je to delo tistih, ki vodijo klub. To spoštujem, ker oni upravljajo z denarjem in zato vedo, kaj delajo.

Ali vas lahko Kaka in CR izrineta iz žarometov?
Upam, da ne. Mislim, da sem se odrezal zelo dobro to leto. Upam, da bom igral tudi naslednje leto.

Valdano je rekel, da si si zaslužil mesto v ekipi…
Hočem dokazati, da ima prav. Moja pogodba se konča l. 2013 in hočem ostati.

Kaj veš o Pellegriniju?
Vem, da je pravi gospod in da ima rad dober nogomet. Sigurno bo bil uspešen pri Realu. Enkrat sem se pogovarjal z njim, ko je bil še pri Villarealu in mislim, da je iskren in direkten.

Rezultati ankete na lanacion.com so pokazali, da 86.8 % ljudi hoče, da vas Maradona pokliče v reprezentanco…
To je zelo vznemirjujoče in delal bom trdo na tem. Sanjam o igranju za Argentino, mislim o tem ves čas. To je država v kateri sem odrasel. Počutil sem se zares posebnega, ko sem slišal državno himno na prijateljski tekmi proti Gvatemali.

Misliš da bo težko za Argentino, da se kvalificira na SP 2010?
Mislim, da ne bo komplicirano, ampak moramo dati vse od sebe.

Misliš da boš igral v Afriki?
Ja in ne mislim razočarati nobenega.