X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Darjus Lavrinovic druga okrepitev pred novo sezono

Real Madrid je dosegel dogovor z Litvancem Darjusom Lavrinovicem, ki bo tako s kraljevim klubom podpisal eno letno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Center je pred tem že uspešno opravil zdravniški pregled v bolnišnici La Zarzuela Sanitas, sicer pa je pred tem igral v Dinamo Moskva, kjer je imel v prejšnji sezoni povprečje 8.2 točk, 4.2 skoka v povprečno 16 minutah igranja na tekmo.

Zdravniški pregled

Litvanec je pred uradno sporočilom kluba opravil še zdravniški pregled v bolnišnici La Zarzuela Santias pod nadzorom dr. Luisa Gonzáleza.

“Z igralcem je vse v redu,” je dejal Dr. Gonzalez, “Vemo, da je igral večino časa v zadnji sezone in da pri tem ni imel nobenih problemov s poškodbami. Opravili smo nekaj tipičnih testov, kot je kardiološka študije in nekatere druge analize. V Klubu so hotel igralca, ki je 2,11 metra visok, vendar sem slišal, da je tudi dober strelec od daleč. ”

“Vemo tudi, da je igralec imel v preteklosti nekaj težav s hrbtenico, ki pa mu niso preprečile igranje košarke. Rengentske slike smo poslali tehničnim službam Real Madrida, ki se bodo odločile, kaj storiti z njimi.”

In kdo je Darjus Lavrinovic?
Darjus Lavrinovic, zadnja košarkarska okrepitev Real Madrida, je bil rojen 1. novembra 1979 v Vilnu (Litva). Svojo kariero je začel pri Alytus Alitalu, kjer je svoj poklicni prvenec doživel leta 1996, v klubu pa je ostal vse do leta 2003. Leta 2003 je Lavrinovic podpisana za Žalgiris iz Kaunasa in se s tem začel boriti za naslove z novo ekipo. Z Žalgirisom je kmalu osvojil Baltsko ligo in dva litvanska ligaška naslova v dveh sezonah.

V njegovi zadnji sezoni v Žalgirisu ni osvojil nobenega naslova, kljub temu, da je takrat prikazoval svoje najboljše predstave; bil ja najboljši skakalec tako v litvanski kot v baltske ligi, poleg tega pa je bil tudi najboljši bloker v Evroligi. V tistem letu je bil tudi izbran v drugo peterko Evrolige.

Leta 2006 je Lavrinovic podpisal za ekipo Unics Kazan, kjer je ostal naslednji dve sezoni, vendar pa v tem času ni osvojil nobenega naslova. Je pa leta 2007 osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu z Litvo, kjer je imel povprečje 6.5 točk in 3 skoke na tekmo. Dinamo Moskva je bila njegova naslednja in ob enem tudi zadnje ekipa pred podpisom za Real Madrid. Pri moskovski ekipi je tako imel povprečju 8.2 točke, 4.2 skoka in povprečno 16 minut igranja na tekmo.

Dosedanji klubi
– Alytus Alita (mladinska selekcija)
– 1996-2003: Alytus Alita
– 2003-06: Žalgiris Kaunas, KK Kaunas
– 2006-08: Unics Kazan
– 2008/09: Dinamo Moskva
– 2009 /: Real Madrid

• Litvanski reprezentant

Odlikovanja
– 2003/04: Litovska liga
– 2004/05: Litovska liga
– 2005: Baltska liga
– 2007: Evropsko prvenstvo bronasta medalja z Litvansko reprezentanco
– 2005/06: Najboljši bloker Evrolige (2.71 blokad na tekmo)
– 2005/06: Najboljši skakalec v litvanski ligi (9.82 skokov na tekmo)
– 20055/06: Izbran v drugo peterko Evrolige
– 2006: Najboljši skakalec v baltski ligi (9.76 skokov na tekmo)
– 2007/08: Najkoristnejši igralec (MVP) 14 kroga pokala ULEB