X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Prestopi

Manuel Pellegrini

Trener

Čile – 16. september 1953

Pellegrini je zasedla klop Real Madrid v novi dobi Florentina Pereza. Čilenec ima za sabo že dolgo kariero trenerja, saj je v tem poklicu debitiral pred 23. leti. Pred prihodom v Real Madrid je sedel na klopi Villarreala, največji uspeh z rumeno “podmornico” pa je dosegel, ko se je uvrstil v polfinale Lige prvakov.

Garay

Centralni branilec

Argentina – 10. oktober 1986

Real Madrid je kupil Garaya že lani za 10 milijonov evrov, vendar je nato bil posojen za 1 leto nazaj v Racing, kjer igra od leta 2005, ko je prestopil iz Newell’s Old Boys. Sicer pa je za Argentincem dokaj slaba sezona, zato še vedno ostajajo vprašanja, če bo v naslednji sezoni le zaigral za Real Madrid, o čimer pa naj bi imel zadnjo besedo Manuel Pellegrini.

Negredo

Napadalec

Španija – 10. avgust 1985

Negredo je bil prejšnjo sezono prodan v Almerijo za 3 milijone evrov, vendar je Real Madrid letos izkoristil možnost odkupa Negreda nazaj za 5 milijonov evroov, potem ko je obetavni mladi Španec dosegel 19 golov v španskem prvenstvu. Kljub temu, da je dokazal, da se razvija v izvrstnega napadalca, pa je njegova prihodnost v Real Madridu negotova, saj se še ne ve ali bo ostal v kraljevem klubu ali bo bil vključen v kakšen prestop drugega igralca v Real.

Kaká

Vezni igralec

Brazilija – 22. april 1982

Prva odmevnejša okrepitev v novi “eri Florentina”, je bil že velika želja nekdanjega predsednika Calderona. Kakaja mnogi označujejo kot naslednika Zinedine Zidana v dresu Reala, če pa to dejansko je, pa bo to moral najprej dokazati na igrišču, vsekakor pa gre za igralca svetovnega formata, ki je Realu manjkal v prejšnji sezoni. Kaka v Real Madrid prihaja iz italijanskega Milana, komur je moral Real plačati 65 milijonov evrov odškodnine.

Cristiano Ronaldo

Krilni igralec

Portugalska – 5. februar 1985

Christianu Ronaldu so se uresničil otroške sanje o igranju za Real Madrid, kamor prihaja po najdražjem prestopu v nogometni zgodovini iz Manchester Uniteda, saj je Real zanj plačal astronomskih 93.6 milijonov evrov odškodnine. Potem, ko je Ronaldo na klubski ravni osvojil praktično vse kar se je dalo, je pred njim nov izziv, da vse to ponovi tudi s kraljevim klubom.

Raúl Albiol

Centralni branilec

Španija – 4. september 1985

Raul Albiol je v bistvu prva španska okrepitev v drugem obdobju Florentina Pereza na čelu Real Madrida. Albiol je prišel v ekipo, kot zamenjava v obrambi za odhoda Cannavara, njegov prestop iz Valencije pa je bil “težki” 15 milijonov evrov.
    Fabio Cannavaro (Juventus) – potek pogodbe z Real Madridom
    Faubert (West Ham United) – posojen iz West Hama v Real le do konca sezone 2008/09
    Saviola (Benfica) – Benfica bo plačala Realu za prestop 5 milijonov evrov