X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predstavitev Kakaja

Shrani.si

Včeraj se je zgodil tisti trenutek, na katerega smo vsi čakali, predstavitev Ricarda Izecsona Dos Santosa Leiteja oz. Kakaja. Tako je bil Kaka včeraj na Santiago Bernabéu obkrožen z več kot 50.000 navijači ob spektakularen vzdušju, predstavljen kot novi igralec Real Madrida. Kaka je ob tem bil zelo vesel, da je že na prvem javnem nastopu v dresu Reala dobil takšno zaupanje in naklonjenost s strani navijačev.

Kaka je v Madrid prišel včeraj zgodaj zjutraj naravnost iz Johannesburga, kjer je še v nedeljo odigral finalno tekmo Pokala konfederacij, kjer je bil izbran tudi za najboljšega igralca turnirja. Zdravniški pregled, obisk stadiona Santiago Bernabéu, kosilo … veliko aktivnosti, vendar pa je najboljše prišlo šele na koncu: predstavitev Kakaja. In čakanje na ta dogodek včerajšnjega dne, se je na koncu le izplačalo.

Natančno ob 20:30 se je začela predstavitev, kjer smo si lahko najprej ogledali video z najboljšimi trenutki Real Madrida v zadnjih letih, nato pa sta oder zavzela Florentino Pérez in častni predsednik Alfredo di Stefano. Pri tem se je predsednik zahvalil vsem navijačem na stadionu Santiago Bernabéu, nekaj besed je namenil tudi novemu igralcu, ki ga imajo mnogi za vzor. Pred koncem pa je še predsednik dodal: “Moj dragi Ricardo, hvala da si izbral Real Madrid, kot svojo naslednji klub. Vsi morate vedeti, da je imel Kaka odlične ponudbe tudi drugih ekip, vendar je jasno dal vedeti, da so njegove največje sanj igrati na Santiago Bernabéu, pred vsemi vami. “


Shrani.si

Potem, ko je predsednik sklenila svoj govor, je brazilska super zvezda le prišla na stadion, v nogometnem dresu, s številko “8” na njegovem hrbtu. Sledilo pa je nekaj besed za vse zbrane na stadionu in drugod po svetu. “Najlepša hvala predsednik in dober večer vsem Madridistam. Zelo sem vesel, da je novi del moje kariere povezan z Real Madridom. Želim si, da bi se moje ime zapisalo v anale zgodovine kluba skozi mnog zmag in osvojenih naslovov. “Victorias y conquistas.” Hala Madrid! “


Shrani.si

Igralec je nato pozdravil vse zbrane navijače na stadionu ter poziral fotografom za prve slike v dresu kraljevega kluba. Imel je tudi čas, da je podpisal dres za otroka, ki je bil izžreban med naključnimi otroki. Sicer pa so vsi imeli velike nasmehe na obrazih, tako Kaka kot navijači na stadionu in po svetu, saj je sedaj jasno, da je Kaka Madridista.

Shrani.si

Shrani.si Shrani.si Shrani.si

Podpis pogodbe

Pred uradno predstavitvijo ob 19:45, je Kaka podpisal tudi pogodbo v kateri piše, da bo ostal zvest Real Madridu naslednjih šest sezon. Pri tem slavnostnem dogodku, so bili prisotni predsednik Florentino Perez, častni predsednik Alfredo di Stefano, generalni direktor Jorge Valdano in ves svet direktorjev, manjkal pa ni niti Kakajev oče Bosco, ki je bil ves čas ob svojem sinu. Po podpisu pogodbe je Florentino Perez pozdravil Kakaja v klubu ter mu podaril pero, s katerim je pred tem Kaka podpisal pogodbo in manjšo repliko stadiona Santiago Bernabéu.

Shrani.si

Shrani.si Shrani.si Shrani.si

Kaka izbral številko “8”

Kakajina predstavitev je razkrila, katero številko na dresu bo nosil brazilski zvezdnik. Najnovejši član Real Madrida bo nosil zgodovinsko številko “8”, ki jo je pred tem imel Fernando Gago, ki bo sedaj nosim številko “5 “. Sicer pa je do sedaj nosili število “8” kar nekaj odličnih igralcev Reala, kot sta to Michel in Pedja Mijatović.

Shrani.si