X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Valdano

Kakšne so bile vaše misli, ko je Florentino Perez predlagal vključitev Kakaja in Ronalda v njegov projekt?

To se mi je zdelo glede na njegovo sloves čisto normalno. Ekipa je rabila velike zvezde in boljše je imeti dve kakor nobene.

Menite, da se je ekipa obnovila s podpisi Kakaja in Albiola?

Vsekakor je napredek viden v kvaliteti, samozaupanju in vznemirjenju. V klub smo zvabili že šest igralcev. Trener bo imel veliko dela, kajti delo, ki smo ga mi napravili na področju podpisovanja igralcev se mora obrestovati in imeti smisel na nivoju ekipe.

Pričakovanja, ki ste jih ustvarili vas enostavno prisiljujejo k temu da mora ta projekt biti uspešen.

To je klub, ki nikoli ne odneha in to je razlog zakaj smo v ta prestopni rok odšli s takšno zagnanostjo. Pričakovanja so visoka. S pritiskom se bomo morali spopadati na dnevni bazi. Moramo biti potrpežljivi in pogumni, če želimo prebroditi vse viharje, ki so pred nami. V klubu je to nekaj normalnega, vendar to ne velja za nove izven serijske igralce in pričakovanja navijačev.

Bodo igralci, ki bodo ostali vedeli prevzeti njihove nove vloge?

Vsak od njih bo moral najti svojo vlogo. Novi igralci so zelo dobri in bodo pod sojom žarometov. Ostali jim bodo znatno pomagali.

Veliko je govora o Gutiju in Raulu.

Ne bosta povzročala težav. Sta inteligentna, Madridisti in bosta pomagala ekipi.

Težko je narediti korak nazaj.

Seveda je. Biti nogometaš ni vedno samo razkošje.

Kakšen mora biti igralec, ki igra za Real Madrid?

Najpomembneje je, da se zna soočiti s pritiskom. Mnenja javnosti in medijev jih nadlegujejo, tako da je za njih bistvenega pomena da se skoncentrirajo na njihovo delo. Igralci so vzorniki mnogih in se lahko hitro zamotijo, tako da se morajo navaditi na to delo.

Se je v mladinskem pogonu zgodilo veliko sprememb?

Pogodbe večine ljudi, ki so odšli so že potekle in vsaki odhod je upravičen. Spremembe so potrebne, tako v nogometu kot v košarki. Vse spremembe, ki smo jih napravili so napravljene izključno iz športnega vidika.

Morajo igralci akademije pokazati isti način igranja kot ostali v prvi ekipi?

Morajo imeti podobne karakteristike: »touch football«, napadalno razmišljanje, taktičnost in hitrost.

Bo prostor za igralce akademije v prvi ekipi?

Vsekakor bodo se med njimi našli igralci, ki bodo med tednom trenriali s prvo ekipo in bodo igrali s Castillo med vikendi.