X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Alfredo di Stefano praznuje 83. rojstni dan

Častni predsednik Real Madrida, Alfredo di Stefano, danes praznuje 83. rojstni dan. Klubska legenda je ob tem prejel čestitke od kluba, prijateljev, nekdanjih soigralcev in navijačev.

“La Saeta rubia” danes praznuje rojstni dan s prijatelji in sorodniki, ki so prišli k njemu domov; nedvomno pa je to poseben dan za Di Stefana, ki je v zadnjih dneh spremljal spremembe v klubu. Di Stefano je bil tako na predstavitvi tako Kakaja, kot tudi Albiol, kateremu je tudi izročil novo majico igralca Real Madrida. Enako po bo storil tudi na ostalih predstavitvah, Cristiana Ronalda, Benzemaja in ostalih, ki bodo prišli v klub.

Alfredo di Stefano se je bil rojen 4. julija 1926 v neposredni bližini Barracasa v Buenos Airesu v Argentini. S profesionalnim nogomet se je začel ukvarjati pri 18 letih, ko je zaigral v četrti ligi, leta 1945 pa je doživel prvenec v prvi ligi proti Huracanu, proti isti ekipi, kamor je bil naslednjo leto tudi posojen. V letu 1947 se je vrnil v River Plate, kjer je elipo popeljal do naslova prvakov kot najboljši strelec lige. Stavka je ohromila nogomet v Argentini in Di Stefano je podpisala pogodbo za Millonarios iz Bogote, ki je bila takrat najboljša ekipa v Kolumbiji, kjer so takrat igrali tudi Rossi, Beez in Pedernera.

Di Stefano je za Real Madrid podpisan leta 1953. Za Real je tako debitiral 23. septembra 1953 proti Nancy, kar je bila prva od 510. tekem, ki jih je odigral v dresu Real Madrida. Di Stefano je dosegel 418 golov kot Madridista. Osvojil je osem ligaških naslovov, pet naslovov evropskih prvakov, ena naslov španskega pokala, en interkontinentalni pokal, dva latinski pokali, tri pokale Carranza in eno pokal Benito Villamarina. Med drugim pa je v dresu Reala bil tudi petkratk najboljši (Pichichi) strelec španske lige.

Alfredo, vse najboljše!