X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Benzemajev zaklad


Marca je včeraj poročala o Benzemajevem oboževanju Ronalda in Real Madrida. Francoski napadalec je sanjal o tem, da bi kot otrok in igralec akademije Lyona,  dobil majico svojega velikega idola – Ronalda. Po zaslugi Florentina Pereza in Jean-Michella Aulasa, se je ta želja Benzemaju tudi uresničila.

Real Madrid in Olympique Lyonnais sta se spopadla na Bernabeu 23. novembra 2005. Tekmo sta v častni loži spremljala tudi oba predsednika klubov, Perez in Aulas. »Želim si, da mi storiš uslugo,« je dejal predsednik francoskega velikana, »Imam mladega igralca, ki bo počasi debitiral v prvi ekipi in je naravnost nor na Ronalda. Bi mi lahko priskrbel njegovo podpisano majico?« »Ni problema,« je odvrnil Perez, »Osebno ti bom jo poslal.« Ta otrok je bil Karim Benzema.

Nekaj dni kasneje je Benzema dobil darilo, ki je za vedno spremenilo njegovo življenje: Ronaldovo majico z naslednjim posvetilom: »Za Karima, prisrčno, Ronnie.« Takrat se je Benzema odločil, da bo v prihodnosti nosil enako majico.

Karim je debitiral z Lyonom 6. decembra 2005 proti Rosenborgu in je takrat zabil tudi svoj prvi zadetek v Evropskih tekmovanjih, bil pa je stal samo 17 let.