X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Raul Albiol

Kako se počutite po vaših prvih preživetih urah v Madridu?

Sem zelo srečen in hvaležen za tako lep sprejem. Biti tukaj v Real Madridu mi je v velik užitek.

Bili ste v Južni Afriki, ko ste slišali novico, da ste postali igralec Real Madrida.

Bil sem daleč od moje družine. Tako sem doživel to veliko novico, vendar sem res zelo hvaležen. Real Madrid je pokazal velik interes po tem, da me dobi v svoje vrste.

S kom ste najprej govorili?

S starši in ženo. Družina se želi čim prej prilagoditi na to novo obdobje mojega življenja.

Ste govorili s soigralci v španski reprezentanci, Ramosom in Ikerjem?

Ne veliko. Vse skupaj se je zgodilo proti koncu tekmovanja. Čestitala sta mi, povedala da bosta poskrbela zame v novem okolju in da se bomo videli na pripravah za novo sezono.

Pepe vas zelo ceni.

In za to se mu zahvaljujem. Lepo je ko ti ljudje laskajo, še posebaj, ko so ti ljudje tvoji soigralci. Komaj čakam, da spoznam Pepeja in preostalo ekipo.

Kako bi se opisali kot nogometaša?

Sem zelo delaven. Želim se razvijati kot nogometaš in tako izboljšati mojo igro. Vedno se trudim po najboljših močeh. Večino časa sem igral kot centralni branilec, vendar sem se preizkusil tudi v vlogi desnega bočnega branilca in kot igralec zvezne vrste. Moja primarna pozicija pa je seveda vloga branilca.

Kljub temu, da ste branilec ste dosegli že kar nekaj zadetkov.

Ne veliko. Imel pa sem srečo, da sem vsako sezono vsaj enkrat spravil žogo za hrbet nasprotnikovih vratarjev.

Se spominjate svojega prvega zadetka?

Moj prvi zadetek sem dosegel z Getafejem proti Real Madridu. To je bil moj prvi zadetek v primeri Division. Za prvi zadetek je bil zelo pomemben.

Ste si kdaj predstavljali, da boste igrali za Real Madrid?

Nikoli. Tekom let se lahko  v nogometu zgodi veliko stvari. Sedaj je čas, da branim barve Real Madrida.

Kaj želite doseči z novo ekipo?

Igranje za tako velik klub, pomeni boj za vsaki naslov. Želim si trdo trenirati in dati času čas. Prav tako si želim imeti dobro sezono. To je moj cilj: imeti dobro sezono.

Madridismo je zelo vznemirjen po tem, ko je v klub prišlo kar nekaj novih igralcev.

Ko Real Madrid podpiše odlične igralce, je vedno prisotno veliko vznemirjenje. Vsi komaj čakamo na začetek sezone v upanju, da bodo navijači uživali ob naših igrah. Dobro je, da se zahteva veliko od nas. Moramo trdo trenirati, biti ponižni in v klubu ustvariti enotnost.

Kaka, Cristiano Ronaldo, Benzema, Albiol…

Prvi trije so zvezde svetovnega formata in bo jih za užitek imeti za svoje soigralce. Tukaj sem, da prispevam svoj delež. Veselim se spoznavanja mojih novih soigralcev in preživljanja časa z njimi. To je kakor prvi dan v šoli.

Z Madridom ste se seznanili že ob vašem igranju za Getafe.

Da. Takrat sem tukaj preživel nekaj čudovitih mesecev. Poznam mesto in dejstvo, da sem Španec bi mi moralo omogočiti lahko prilagoditev na novo okolje.

Ko ste igrali za Getafe ste imeli hudo prometno nesrečo.

Bilo mi je zelo težko. Nameraval sem se pridružiti Getafeju, moji prvi ekipi v Primeri Division, imel sem le 19 let. Naslednja tekma je bila prijateljska tekma proti Real Madridu v Alicanteju in v mislih sem se že pripravljal na tekmo. Potem sem doživel nesrečo. To me je prisililo, da sem hitreje odrasel in sem se moral spopasti z zelo težavno situacijo. Hvala Bogu se je vse dobro izteklo in sem se lahko vrnil na nogometna igrišča. Naučil sem se, da se moraš naučiti uživati vsaki dan posebaj. Ugotoviš, da so stvari, ki so se ti včasih zdele zelo pomembne, v bistvu brez vrednosti. Ceniš stvari ki so resnično pomembne, če se začneš zavedati, da ti je zmožnost hoje in prehranjevanja ni zagotovljena.

Ste razmišljali o tem, kako bo izgledala vaša prva tekma?

Razmišljal sem o veliko stvareh, predvsem o mojem debiju.  V letih, ki sledijo se bom trudil po najboljših močeh.

Bi radi še kaj povedali navijačem?

Rad bi se jim zahvalil za dobrodošlico in prijaznost, ki so jo pokazali. Svoje zmožnosti bom potisnil do roba in bom storil vse kar bom lahko, da bom pomagal tej ekipi. Rad bi da bi ljudje uživali ob gledanju Real Madrida.