X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Dedič majice z bogato zgodovino

Didi, Amancio, Michel, Schuster, Mijatovic… in sedaj Kaka. Med njegovo predstavitvijo je bilo javnosti odkrito, da bo novi Madridista nosil majico s številko 8; majico polno zgodovine in katero so nosile številne legende Reala. Če sklepamo po numerologiji je številka 8 povezana z inteligenco, mentalno sposobnostjo, občutljivostjo, ambicioznostjo, voljo in zmožnostjo prilagajanja. Vse te lastnosti popolnoma opisujejo Kakaja, kateri bo z začetkom naslednje sezone nosil majico, ki so jo nosili igralci, ki so za vedno vpisani v anale Realove zgodovine.

Eden prvih nosilcev majice s številko 8 je bil nihče drug kot Brazilec Didi, ki se je pridružil Real Madridu leta 1959 po tem, ko je leta 1958 s Selecaom osvojil svetovno prvenstvo. Didi je igral skupaj z Di Stefanom in Puskasom in je z njima tvoril enega najboljših napadov v nogometu vseh časov.

Naslednji igralec, ki je pustil pečat na številki 8 je bil Amancio Amaro, ki je v klub prispel leta 1962 iz Deportiva Corune in je v Madridu preživel 14 sezon. Najprej je nosil majico s številko 7, vendar je kasneje to številko zamenjal za številko 8, ki jo je nosil tudi v finali Evropskega pokala leta 1966 proti Beograjskemu Partizanu. Še nekaj drugih izredno pomembnih igralcev je nosilo to številko po tem, ko se je Amancio upokojil, vendar nihče ni napravil takšnega vtisa kot Michel. Michel se je prebil skozi mladinske vrste klubske akademije in je leta 1982 tudi debitiral v prvi ekipi, vendar ni postal član začetne postave vse do leta 1984. Naslednjih 12 sezon, dokler ni odšel v Atletico Zelayo, je številka 8 pripadala samo njemu.

Kaka ne bi smel imeti nobenih težav nositi bremena majice s številko 8. V podobni situaciji se je znašel že v brazilski reprezentanci, za katero je nosil številke 7, 8 in zadnje čase predvsem 10. Pred Kakajem so to številko nosili igralci tipa Ronaldinho, Rivaldo, Pele, Zico….