X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Veliki intervju: Cristiano Ronaldo


Na kateri poziciji bi rad igral?

Nisem vedno igral kot napadalec. Najraje igram na krilu, vendar me ne bi motilo če bi igral kot napadalec.

Katera beseda bi najbolje opisala vašo predstavitev?

Impresivno.

Boste danes težko spali?

Prepričan sem, da bom dobro spal. Sem zelo utrujen.

Katere misli so vam rojile po glavi, ko ste na stadionu videli 80.000 ljudi?

To je bilo lepo presenečenje. Zelo mi je bilo všeč. Nisem pričakoval, da bo stadion poln. To je uresničitev mojih sanj. Razmišljal sem o mojih starših. Čutil sem, da me navijači že zdaj imajo radi. To bi jim rad poplačal. Vem, da bo tukaj na mojih ramenih več pritiska, kot ga je bilo pri Manchester Unitedu, vendar zaupam vase in sem zelo ambiciozen. Komaj čakam na začetek lige, da lahko dam vse od sebe.

Kaj bi radi rekli ljudem pri Manchester Unitedu?

Razmišljam o mojih bivših soigralcih in trenerjih. Z obojimi sem imel vseh šest let odlično razmerje. Moji soigralci spoštujejo mojo odločitev. Real Madrid so sanje vsakega igralca in velik izziv zame. To je moj novi dom in za ta dres bom dal od sebe 100%.

Kaj ti je povedal Di Stefano?

Zelo lepo ga je bilo spoznati. Je legenda. Bilo je podobno kot spoznati Bobbya Charltona pri Manchester Unitedu. Zaželel mi je srečo. Zelo sem mu hvaležen. To je bil eden najlepših trenutkov mojega življenja.

Kaj meniš o denarju, ki ga je zate plača Real?

Vedno sem govoril da morajo klubi plačati velike zneske, da dobijo najboljše igralce. Rad bi dokazal, da so z nakupom storili pravo stvar. Razumem kritike, vendar sem vesel, da sem najbolj drag igralec v zgodovini kluba. To me navdaja s ponosom.

Ste razmišljali o trudu, ki ste ga morali vložiti, da ste prišli v ta klub, ko ste prvič vstopali v slačilnico?

Sem. Igranje za Real Madrid so bile moje življenjske sanje. Želel sem zamenjati klubsko sredino in po mojem mnenju je ta klub najboljši. Posebno je prvič poljubiti tole majico. Občutil sem posebna čustva.

Boste Realu priigrali Ligo prvakov?

Ne bom igral sam. Bom del ekipe, bom pa dal vse od sebe da bi osvojili Ligo prvakov. Imamo odlično ekipo in odličnega trenerja. Stvari moramo jemati korak za korakom, kasneje bomo razmišljali o Evropskem naslovu. Moramo opraviti dobro delo.

Kaj menite, koliko golov boste zabili to leto?

Rad bi se čim prej prilagodil na ekipo. Goli bodo prišli kasneje.

Ste opazili Portugalske zastave na tribunah?

Vedno je lepo videti barve tvoje domovine v tuji deželi. Opazil sem tudi zastave Madeire in to me je navdalo s ponosom. Moj naslednji izziv je spet biti najboljši, pomagati klubu pri osvajanju naslovov in pokazati da je denar, ki so ga vložili v mene bil dobra naložba.

Kakšno je bilo vaše slovo od Fergusona?

Zelo dobro. Moj odnos z njim je vedno bil in vedno bo dober. V Manchestru sem govoril z njim. Življenje teče dalje.

Kaj veste o Pellegriniju?

O njem sem slišal veliko dobrih stvari. Mora biti dober trener, glede na to, da je v Realu. Villareal nam je vedno povzročal preglavice ko sem igral proti njim. V užitek mi bo delati z njim. Potrudil se bo po najboljši močeh, tako kot jaz. Upam da bova skupaj osvojila veliko naslovov.

Zakaj na predstavitvi ni bilo tvoje mame ?

Zamudila jo je zaradi osebnih razlogov. Gledala jo je na TV. Zelo je ponosna in najverjetneje je zraven jokala.

Kaj menite o Riberyu?

Je dober igralec. Poznam ga in sem ga videl igrati ob različnih priložnostih. Moja naloga je igrati nogomet, ne pa komentirati ostale igralce.

Je bil Florentino Perez ključen člen tvojega prestopa?

O sebi sem v medijih prebral veliko stvari. Poizkušajo, vendar velikokrat zgrešijo. Dejstvo je, da sem igralec Real Madrida. To je tisto kar šteje.

Si žalosten ker ne boš nosil dresa s številko 7?

Želel sem si številko 7, ker je številka z zgodovino v Madridu. Tudi številka 9 mi je všeč. Številke ne igrajo posebne vloge. Poizkusil bom igrati kot sem do zdaj, ne glede na številko na mojem hrbtu. Jaz sem tisti, ki giram in menim da bo mi to dobro uspevalo.

Ste govorili s prijatelji v ekipi?

Govoril sem s Pepejem, Heinzejem in Di Salvom. Čestitali so mi. Prijatelji smo že vrsto let. Prepričan sem, da si bom v Madridu ustvaril še veliko novih prijateljstev.

Se še posebej veselite igranja s katerim nogometašem?

Vedno sem si želel igrati za Real Madrid. Najboljši na svetu igrajo tukaj. Vsi so pomembni in zato nimam želje, da bi igral s točno določenim posameznikom. Vsi so tu z razlogom. Novi soigralci, nova ekipa, novo prvenstvo… Zelo je vznemirljivo.

Meniš, da si prispel leto dni prepozno?

Ne. Menim, da sem se odločil pravilno. Želel sem si osvojiti Premier League in tudi v Ligi prvakov smo prišli do finala. Zadovoljen sem z lansko sezono.

Ali veš kaj je Cibeles?

Vem. Tam ekipa proslavlja naslove. Zelo si želim iti tja.

Kaj menite o trenutni ekipi?

Ima odlične igralce. Prepričan sem, da bomo vsi delali v smeri osvajanja novih naslovov. Za Pellegrinija bo težko izbrati začetno enajsterico. Ponosen sem, da bom imel takšne soigralce. Upam, da bomo vsi skupaj srečni.

Razmišljate o osvojitvi treh naslovov?

To je moja želja, vendar bi tudi dva bila zelo lep uspeh: La Liga in CL. Trdo moramo delati in ustvariti organizirano ekipo, preden sploh lahko razmišljamo o takšnih stvareh. Ta ekipa, njen trener, struktura kluba, naše ambicije in trdo delo nam bodo dali možnosti za doseganje velikih stvari.

Meniš, da bi zmaga nad Barcelono služila kot maščevanje?

Ne. Ne verjamem v maščevanje. Želim jih premagati doma in v gosteh.

Kako se razlikujeta La Liga in Premiership?

Angleška liga je hitrejša, medtem ko je španska bolj tekmovalna, še posebej ko pride do manjših ekip.

Kaj meniš o Bernabeu?

Nikoli še nisem občutil nič temu podobnega. Prvi vtis je bil zelo lep. Bilo je zelo posebno.

Kakšen bo tvoj odnos s Kakajem?

Dober. On bo povedal isto. Postala bova dobra prijatelja.

Tvoje mnenje o Benzemaju?

Je zelo dober igralec in odlična naložba. Soočil se bo z visokimi pričakovanji te ekipe. Lepo bo igrati z njim. Hitro se bo privadil na ekipo. Še vedno se mora, podobno kot jaz, veliko naučiti. Zelo se bo zabaval.

Je La Liga boljša od Premiershipa?

Je bolj tekmovalna. To sta dve najboljši tekmovanji na svetu. Imata najboljše igralce.

Kaj veš o trenutni Realovi ekipi?

Vem je to fantastična skupina ljudi in da so vsi zelo odprti. Ne bo nobenih problemov. Nikoli jih nisem povzročal in nimam nobenega namena, da bi s tem začel zdaj.

Kako bi prepričali otroka, da bi začel spodbujati Real Madrid?

To ni lahko. Real Madrid je poseben. Barcelona je velik klub, vendar je Real Madrid nekaj posebnega. Otrokom bi lahko svetoval, da naj nikoli ne nehajo loviti svojih sanj in se naj še naprej učijo in ne posnemajo drugih. Morajo imeti osebnost in se boriti za svoje sanje.

Katero ligaško tekmo najbolj pričakuješ?

Vse. Vsak igralec rad igra velike tekme, kot je El Clasico z Barcelono, vendar  pravzaprav ni pomembno. Želim igrati vse in zmagati vse.

Si že govoril s Pellegrinijem?

Ne, še nisem imel priložnosti. Vem da so njegove metode dobre in da posluša igralce. Užitek bo igrati z njim.

Čemu daješ prednost: spektakularnemu nogometu ali zmagovanju?

Pomembno je, da osvojiš točke. Ekipa z največ točkami na koncu zmaga. Seveda je še lepše, če to počneš s stilom.

Kako se odklopiš od vsega kar te obkroža?

Doma gledam televizijo.

Ali imaš kakšen strah?

Ne. Edino kar se bojim je smrt, tako kot vsak.

Si govoril z Luisom Figom?

Vedno je govoril dobro o Real Madridu. Govoril mi je, da moram podpisati za ta klub. Želim si osvojiti še več lovorik kot jih je on.

Misliš, da lahko naslednje leto ponovno osvojiš Ballon d”Or?

Glede tega nisem zaskrbljen. Želim si edino dobre sezone in dober začetek lige. Individualne nagrade so pomembne, vendar niso najpomembnejša stvar.

Si želiš igrati proti ManU?

Bili so zelo dobri do mene. Ferguson je v šali dejal, da nas bodo uničili v finalu. Vedno sva imela odličen odnos in želim mu vse najboljše.

Si želiš streljati proste strele?

O tem bo odločal trener, toda rad bi jih.

Ali je Real Madrid favorit za osvojitev La Lige?

To bomo videli na koncu sezone. Imeli bomo možnosti, da osvojimo lovoriko, tako kot tudi Barcelona. Toda tu so tudi ostale ekipe. Upam, da smo najboljši.

Kdo je najboljši igralec na svetu?

Real Madrid.

Hvala sokiju jr. za pomoč pri prevajanju – mod team.