X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Shamrock Rovers 0-1 Real Madrid

Shrani.si

Real je odigral prvo prijateljsko tekmo v tej predsezoni. Tako so se širnemu občinstvu predstavila novi veliki okrepitvi Cristiano Ronaldo in Karim Benzema. Pellegrini je tekmo začel z Dudekom v vratih, v obrambi Torres, Pepe, Metzelder in Marcelo, v sredini Lass, Gago in Guti, v napadu pa Cristiano, Higuain in kapetan Raul.

Že takoj na začetku se je videla sprememba in vnos Pellegrinijeve filozofije v igro. Delalo se je  na tem, da se je ohranila posest žoge in da je žoga čim bolj krožila. Cristiano se je predstavil dobro, ni se preveč spuščal v driblinge, ampak je raje razigraval soigralce. V prvem polčasu je blestel Gago, ki je kontroriral sredino in narekoval tempo.

V drugi polčas je vstopila čisto druga zasedba (Dudek, Salgado, Heinze, Garay, Drenthe; VDV, Sneijder, Lass, Parejo; Negredo in Benzema). Tako so v belem dresu debitirali Garay, Negredo in Benzema. Spet je prevladoval Real, ki zopet ni in ni mogel zabiti gola, je pa Benzema stresel prečko z roba kazenskega prostora. Dobro sta odigrala tudi Negredo in Van der Vaart, ki je kazal veliko željo po igranju. Presenetil je tudi mladi canterano Parejo, ki se je izkazal z hitro in učinkovito igro.

Malo pred koncem je po dolgi podaji Heinzeja zabil Benzema, ki je lepo sprejel žogo in se znašel med tremi branilci. Real se je pokazal v lepi luči, treba pa je povdariti, da obstaja še mnogo napak v igri in da navsezadnje Roversi niso realni pokazatelj stanja. Do začetka sezone je še dober mesec dni in z veliko intenzivnega dela se bo dalo vse te napake odpraviti.

Poročilo tekme:
0 – Shamrock Rovers:
Murphy (Duggan, 45′), Bermingham (Price, 45′), Maguire (Madden, 80′), Sives (Bradley, 45′), Flynn (Cahill, 45′), Rice, Robinson (Mc Guill, 49′), Jurco (Treacy, 45′), Gal-Andrezly (Purcell, 45′), Amond (Baker, 49) in O’Connor (Twigg, 71′).
1 – Real Madrid: Dudek, Torres (Salgado, 45′), Marcelo (Drenthe, 45′), Pepe (Heinze, 45′), Metzelder (Garay, 45′), Gago (Parejo, 45′), Lass (Tebar, 63′), Guti (Sneijder, 45′), Cristiano Ronaldo (Van der Vaart, 45′), Raul (Benzema, 45′) in Higuain (Negredo, 45′).

Gol:

0-1, 87′: Benzema.

Shrani.si Shrani.si Shrani.si