X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Al Ittihad

Shrani.si

Stadion Santiago Bernabéu je včeraj pozdravil “novi” Real Madrid. Manuel Pellegrini, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Garay in Esteban Granero so doživeli svoj prvenec na znamenitem stadionu kraljevega kluba. Al Ittihad je stavil na tekmi na vse, saj niso imeli druge možnosti, saj je za njih zaradi poraza na prvi tekmi Pokala miru, igrala samo zmaga. Tekmeca sta se na konca razšla s prijateljskim rezultatom 1-1, kjer sta gola dosegla Raul in Aboucherouane.

Metzelder in Garay sta sestavljala centralno obrambno linijo, medtem ko sta na bokih v obrambi začela Drenthe in Miguel Torres. Preostali del postave je bila identična tisti, ki je začela tekmo proti Shamrock Rovers. Prva nevarna akcija belih je prišel iz naveze Lass-Benzema. Igralec sredine je videl samega Sneijderja in mu podal žogo. Nizozemec je takoj streljal na gol in tako preveril reflekse gostujočega vratarja (14′). V naslednjem napadu je bil nevaren Cristiano Ronaldo, ki je tudi streljal proti golu, vendar pa je bila njegovo žoga odbita  v kot.

Real Madrid je prevladoval v prvem polčasu, vendar je bila obramba Saudijvcev odlično postavljena, ki je vseskozi preprečevala piko na i akcij Reala. Po podaji Sneijderja je Benzema v 23. minuti poizkušal zatresti mrežo, vendar je gostujoči vratar še enkrat več rešil svojo ekipo. Dve minuti kasneje je Raul prisilili vratarja, da je še enkrat pokazal vse svoje vrline, potem ko je streljal z odličnim strelom iz roba kazenskega prostora. Ronaldu je na desnem krilu uspelo preigrati branilca, vendar pa njegov odličen predložek ni uspel uporabiti noben napadalec (41′). Tik pred koncem prvega polčasa sta lepo kombinirala Benzema in Cristiano iz česar je sledil lep strel Portugalca, vendar je Zaid še enkrat več žogo v kot odbil iz golove črte.

Na začetku drugega polčasa je v igro prišel Agus, ki je zamenjal Garaya. Četa Manuela Pellegrinija je še naprej iskala pot do prvega zadetka na tekmi, ki je nato kmalu prišel, potem ko je Benzema lepo zaposlil Raul, ki je rutinirano premagal Zaida (55′). Savdijci se niso vdali in so kmalu izid izenačili, potem ko je Aboucherouane dosegel zadetek z glavo, po podaji iz kota (63′).

Na tekmi je svoj prvenec dočakal tudi otrok Reala, Esteban Granero, ki je nato sestavljal sredino Reala skupaj z Gutijem in Lassom. Nova okrepitev kraljevega kluba je imela najlepšo priložnost na tekmi za zdetek v 77. minuti, ko je z močnim strelom iz 30. metrov zadel prečko. Real Madrid je v nadaljevanju imel še priložnosti za zadetek preko Robbena (79′) in Raula (82′), vendar se je obakrat izkazal gostujoči vratar Zaid.

1 – Real Madrid: Dudek, Miguel Torres, Garay (Agus 46′), Metzelder, Drenthe, Lass Diarra, Gago (Guti 65′), Cristiano Ronaldo (Higuaín 65′), Sneijder (Granero 75′), Raúl in Benzema (Robben 65′).
1 – Al Ittihad: Zaid; Alrahab (Alzubaidi 90′), Fallatah, Alshamrani; Aboshgair, Hazazi (Almeshal 73′), Aboucherouane, Almukhaini; Alsaqri (Khariri 88′), Almontashari in Alnumare (Alsaeed 78′).

Gola:
1-0: Raúl.
1-1
: Aboucherouane.
Shrani.si Shrani.si Shrani.si