X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-2 Liga Quito

Shrani.si

Real Madrid je potrebne zmago za napredovanje v polfinale Pokala miru in to jim je tudi uspelo, zahvaljujoč spektakularnemu nogometu v drugem polčasu, kjer so gole dosegli Cristiano Ronaldo, Esteban Granero, Christoph Metzelder in Alvaro Negredo. V polfinalu turnirja  v Sevilli Real čaka Juventus.

Novi obrazi v začetni postavi druge tekme Pokala miru so bili Salgado, Pepe, Marcelo, Guti, Robben in Higuain. Namen belih že od prvega žvižga je bil zadržati žogo v svoji posesti čim več. Robbenu se je ponudila prva priložnost za gol na tekmi, potem ko je streljal izven kazenskega prostora v 3. minutu. Po Hiter protinapad Higuaina in Benzemaja je bila naslednja priložnost, kjer pa se je znova izkazal gostujoči vratar (6′). Na drugi strani se je Liga Quito prav tako izkazala za nevarno ekipo, ki je prisilila Real Madrid, da je bil povsem skoncentriran tudi v obrambi.

Sledilo je preigravanje Marcela na levi strani Realovega napada, ki je tako prišel na rob kazenskega prostora, vendar pa je bil nato njegov strel z desnico nekoliko previsok za zadetek. Na drugi strani pa je Pepe, ki je prvič zaogral na Bernabéu od suspenza v lanski sezoni, storil vse kar je bilo v njegovi moči, da bi preprečil zadetek Ekvadorcev. Njegova predstava je bila tako briljantna, da so navijači na tribunah začeli skandirat njegove ime. Zadnja priložnost za dosego zadetka v prvem polčasu je prišla s strani Bieler, vendar je Dudek s fenemenalno obrambo ohranil mrežo nedotaknjeno (38′).

Cristiano Ronaldo je slišal nekaj grenkih besed iz množice navijačev ob koncu prvega polčasa zaradi svoje povprečne predstave, vendar je potreboval le eno minuto, da je spravil Quito na tla ter tako tlakoval zmago Reala. Portugalec je sprejel žogo na levem krilu, nato pa je preigral dva branilca, medtem ko ga je tretji nepravilno zaustavil v kazenskem prostoru in sledila je najstrožja kazen. Tudi pri izvajanju 11-metrovke je breme na svoja ramena sprejel Ronaldo, ki je rutinirano zadel iz bele točke ter tako dosegel svoj prvi gol v dresu Real Madrida.

Cristiano Ronaldo je ključno vlogo odigral tudi pri drugem golu belega baleta, potem ko je njegov strel izven kazenskega prostora gostujoči vratar ubranil, vendar pa je bil na pravem mestu Granreo, ki je tako povečal prednost belih. Tudi Granero je tako dosegel svoj prvenec v dresu Reala, kar je nekaj zelo posebnega, še posbno za igralca, ki je prej že igral v mladinskih selekcijah Reala. Kljub vodstvu Reala, Liga Quito ni vrgla puške v koruzu in tako jim je uspelo zmanjšati rezultat na 2-1. Nekaj minut kasneje je Granero izvajal strel iz kota, njogovo podajo pa je uspešno za vratarjev hrbet spravil Metzelder z glavo. Gostujoči igralec Vera je še enkrat stopil na sceno, potem ko je v 85. minuti ponovno znižal rezultat, vendar je odgovoril Alvaro Negredo po podaji Drentheja (90′), ki je na igrišče prišel po zamenjavi Benzemaja, in tako razblinil vse dvome o zmagovalce. Prav tako pa je Negredo ob tem dosegel tudi prvi zafetek v dresu kraljevega kluba.

Shrani.si Shrani.si Shrani.si