X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Juventus 2-1 Real Madrid

Shrani.si

Tekma med Real Madrid in Juventus nikoli ne more biti preveč prijateljska, saj je v igri vedno več kot samo zmaga, pa čeprav je bila tekma odigrana v poletnem pripravljalnem času. Zato sta kakovost in spektakel že praktično zagotovljena. In prav to so dobili navijači na tekmi med omenjenima kluboma na stadionu Sanchez Pizjuan, kjer je bila še največja ovira za obe moštvi izredno slaba igralna površina. Tako sta si nasproti stala izredno napadalno usmerjen Real Madrid in Juventus z močno obrambo in hitrimi protinapadi. Gole na srečanju so dosegli Cristiano Ronaldo za kraljevi klub in Cannavaro ter Salihamidzic za staro damo.

Obe ekipi sta tekmo začeli z nekaterimi nenatančnimi podajami, Juventus pa je tekmo začel tudi z golom Fabia Cannavara, ki je v tretji minuti z glavo zadel po prostem strelu Del Piera iz leve strani. Real Madrid ni imel druge izbire, kot da napade in Benzema je prodiral po desni strani, nato pa je podal do Ronalda, ki je nastreljal Buffona (4.’).

Beli so se nato le bolje organizirani ne samo v napadu, ampak tudi v obrambi, medtem ko so poizkušali doseči svoj prvi gol. Benzema je začela s podajo med Granerom in Cristianom, vendar so Italijani razbrali namen (7.’). Metzelder je prišli blizu zadetka po lobu Granero (18.’), ki je nato še enkrat odlično podalGutiju, ki se je dobro znašel med Juventusovimi branilci in na koncu tudi streljal na gol, vendar je Buffon obranil njegov strel in Real je dobil samo kot (21.’). Juventus si je zelo prizadevala v obrambi, da ne bi prejel zadetka, ob enem pa se je osredotočil na protinapade, kjer bi eden skoraj bil usoden za belega baleta, saj je Metzelder odbil žogo z golove črte (24.’).

Najlepše poteze Real Madrida v prvem polčasu so bile kombinacije med Ronaldom, Raulom, Benzemajem in Granerom, ki so se na koncu tudi izplačale. Cristiano je lepo podal Raulu v kazenski prostor, kjer ga nepravilno zaustavil Cheillini in Real je dobil priložnost za zadetek iz najstrožje kazni. Ronaldo je v 40. minuti tako iz najstrožje kazni le izenačil izid na 1-1.

Na začetku drugega polčasa je za Juventus zadel Salihamidzic po kotu, ki ga je izvajal Del Piero, kar je pomenilo, da je stara dama ponovno vodila (49.’). Real Madrid ni vrgel puške v koruzo in sledil je prodor in strel Cristana Ronalda, ki ga je Buffon obranil, odbita žoga pa je prišla do kapetana Raula, vendar je njegov strel končal v prečki (50.’). Beli so še naprej dominirali na igrišču, vendar pa njihove priložnosti za gol niso obrodile sadov. Njihova igra je večino časa potekala na sredini igrišča, saj se je poznal visok ritem tekem na začetku priprav. Benzema je bil spet blizu zadetka z dvema streloma izven kazenskega prostora, vendar sta oba zgrešila cilj. V samem zaključku tekme pa je še zadnjo priložnost imel Ronaldo, potem ko je Buffon izpustil žogo po predložku Granera, vendar pa Ronaldu ni uspelo doseči gola.

Kljub porazu, pa Real Madrid lahko potegne pozitivne ugotovitve iz te tekme, saj je pred njimi še kar nekaj časa do prve pomembne tekme v sezoni 2009/10.

POROČILO:

Polfinale Pokala miru – Stadion Sánchez Pizjuán (Sevilla)

1 – Real Madrid: Dudek; Torres, Pepe, Metzelder, Drenthe; Guti (Gago, 79’), Lass, Granero; Cristiano Ronaldo, Raul (Negredo, 71′) in Benzema (HiguaIn, 71′).
2 – Juventus: Buffon; Chiellini, Cannavaro (Legrottaglie, 45′), Grygera, F. Melo (Marrone, 71′), Salihamidzic, Amauri, Camoranesi, Giovinco (Zanetti, 61′), Tiago Mendes in Del Piero (Iaquinta, 68′).

Goli:
0-1, 3′: Cannavaro.
1-1, 40′: Cristiano Ronaldo.
1-2, 49′: Salihamidzic.
Shrani.si Shrani.si Shrani.si