X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Michel Salgado

Shrani.si

Michel Salgado je v sredo imel novinarsko konferenco v novinarskem središču Santaga Bernabeu, kjer je tudi čustveno napovedal slovo od Real Madrida. Salgado se je ob tem zahvalil klubu za odličnih deset let, ob enem pa je tudi dejal, da bo težko zapustiti Real Madrid.

Valdano:
“Tukaj smo, da rečem zbogom velikemu. Imamo dva pričevanja na Michelov čas v Real Madridu. Eno so vse lovorike, ki jih je pomagal osvojiti in drugo je video, ki smo ga pravkar videli. Obe nam pomagata razumeti kakšen pomen je imel Michel v Real Madridu v zadnjih desetih letih. Odlična oseba in pravi profesionalec nas zapušča; igralec, ki je pustil pečat v tem klubu, v slačilnici in pri navijačih. To je žalosten trenutek, kot je vedno, ko se nekdo poslovi, vendar pa je on naredil toliko dobrega, da se mu je želel Real Madrid zahvaliti tudi javno. Njegovo obnašanje je bilo od nekdaj dovrženo. Real Madrid, predsednik, odbor direktorjev in vsi, ki sestavljajo veliko družino Madridist, se zahvaljujemo Michelu iz dna srca. Želimo mu dati vedeti, da bo to vedno njegov dom, saj je pustil trajen vtis in vsi smo mu zelo hvaležni. ”

Michel:
“To bo težko, čeprav sem vedel, da bom čustven, nisem imel časa. Prišel je čas, saj to je življenje. Težko je oditi po desetih letih z Real Madridom, klubom, ki mi je dala vse tako profesionalno, kot tudi na osebni ravni. To je bilo desetletje in sedaj imam mešane občutke. Žalosten sem, ker je slovo vedno žalostno, še posebej po učenju ljubezni do Real Madrid. Ljubil sem Celt0, ko sem bil mlajši, ampak ljubim Real Madrid preko vseh meja. Prav tako sem vesel, ker sem zelo ponosen, da sem igral za najboljši klub na svetu celih deset let. To je bil zelo težavno desetletje, tako da sem dosegel to točko, me naredi še bolj ponosnega. “

“Real Madrid bo vedno zelo poseben za mojo družino in želim se zahvaliti Jorge Valdanu in predsedujočim za dano možnost slovesa in nekoliko podaljšane kariere. Težko bo obleči še kateri drug dres, vendar se še vedno počutim, da lahko igram nogomet še nekaj let in uživam v tem, kar je bilo moje življenje. “

“Rad bi se zahvalil vsem zaposlenim v klubu, saj nas delajo boljše vsaki dan, kažejo nam svojo podporo, naklonjenost in nas razvajajo. Rad bi se zahvalil tudi vsem predsednikom in trenerjem, ki sem jih imel, ker so vsi prispevali k zgodovini tega kluba. Hvala tudi igralcem in mojim soigralcem, saj je bil privilegij igrati z njimi in si deliti garderobo z najboljšimi na svetu. Posebna zahvala gre tistim, s katerimi sem igral v zadnjih desetih letih: Raulu, Ikerju, Gutiju in Roberto Carlosu, s katerim se veliko družim, čeprav ga ni več tukaj. Bil je tudi boter moji hčerki. Na drugačni ravni hvala tudi moji družini, bratom, ženi in otrokom, ki so bili z mano vsak dan, zlasti v zadnjih nekaj letih, ko so stvari postale težke. In seveda, mojim staršem, ki vem, da bi bili ponosni na ta dan. Naredili so me takšnega kot sem in jim to tudi dolgujem. Moja ponižnost in delovne morale odražajo kar so bili oni. Ne smem pozabiti tudi na mojega agenta, Gines Carvajal. “

“Ponosen sem, da za sabo ne zapuščam samo naslove in tekme, ki sem jih igral, temveč tudi veliko prijateljev, ki so delali z mano tako dobro v tem mestu in klubu. Težko je dobiti dobre prijatelje v življenju, zato sem ponosen, da imam takšne prijatelje. ”

“Ob slovesu moram povedati tudi, da bo Real Madrid vedno velik, zaradi svojih navijačev, ki so res zahtevni, a so tudi odlični. Svoj zadnji zbogom bom dejal na pokalu Santiago Bernabéu, ker se jim želim zahvaliti za njihovo podporo in spoštovanje v zadnjih desetih letih. Težko si je prislužiti njihovo spoštovanje in naklonjenost, ob tako velikih igralcih, ki so tukaj. Končno, se želim zahvaliti vam, da ste mi omogočili izraziti moje besede vsak dan. Hvala. Od sedaj naprej bom tudi sam pravi navijač Real Madrida. Z njim bom trpel in užival ob gledanju Real Madrid. To ni slovo, ampak se vidimo kasneje. Počutim se privilegiranega, da sem nosil ta dres deset let. ”

Kako je vaša družina sprejela novice, da zapuščate Real Madrid?
Je težko za njih, kot je težko za mene. Prej smo govoril o dejstvu, da je to prvič v približno dvajsetih let, da so vezi med očetom, bratom in možem prekinjene v Real Madridu. In čeprav so moji otroci še majhni, so me vprašali, zakaj zapuščam Real Madrid in povedal sem njim, da je takšno življenje. Tudi moja družina je ponosen na to, kar sem naredil tukaj.

Kakšno je vaš najlešpi spomin na letošnji del pred sezono?
Težko je izbrati samo enega, ker sem imel srečo, da sem bil del večih. Morda je najbolj poseben naslov moj prvi v prvem letu tukaj, fianle v Parizu. Počutil sem se kot evropski prvak v trenutku, ko sem podal žogo Morientesu.

Globoko v sebi, se ti ne zdi, da bi lahko ostal še eno leto, glede na to, da se obljublja dobro leto?
Vedno sem razmišljal o tem. Ampak ta trenutek je bil pred vrati in vedeli smo, da bo prišel. Vsak igralec je navdušen, ko se začne predsezona. Vendar je težko izgubiti mesto v prvi postavi in bi bilo zelo težko gledati Real Madrid, ko bi dosegel finale Lige prvakov in ne bti na igrišču. To bi bilo najtežje. Življenje morate pogledati iz različnih perspektiv in razumeti, konec ciklov. Čas je, da se umaknem. Klub mi je dal priložnost, da razširim svojo kariere in nogomet je zelo pomemben v našem življenju.

Kateri trener vas je naučil največ?
Trener s katerim sem preživel večino časa in ki sem ga najbolj spoznal je Vicente del Bosque. Moj največji trenutki z Real Madridom so prišli, ko je bil on trener, vendar se želim zahvaliti vsem, ker so me vsi naučili različnih stvari. 

Je Pellegrini vpliva na vašo odločitev?
To nima nobene veze z Pellegrinijem, on je bil z menoj zelo dober. Bil sem zelo navdušen med pripravam na Irskem, vendar je prihod drugega bočnega igralca zapolnilo moj položaj. Bili smo štirje na tem položaju in klub je sprejel svojo odločitev. Začeli smo se pogovarjati in na koncu smo dosegli to odločitev. Bilo bi neumno, da bi delal težave. To je dobro za trenerja, za Real Madrid in za mene, mislim pa, da lahko igram še dve ali tri lete.

In sedaj, kaj se zgodi?
Jaz bom rekel zbogom. Imam čas, da pogledam vse ponudbe in izberem tisto, ki je prava zame in za mojo družino. Moral se bom odločiti, vendar bi sam rad igral kakor hitro je to mogoče.

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si

Hvala, Michel
Shrani.si

 

Kariera Michel Salgada pri Real Madridu se je iztekla po desetih letih in 371 odigranih tekmah za kraljevi klub.

Dolgo časa je že minilo od 22. januarja 1995, ko je mladi desni bočni branilec debitiral v Primera Division s Celta Vigo prav proti Real Madridu na Santiago Bernabéu. Kmalu je postal eden najboljših bočnih branilcev, kar priča tudi podatek, da je za “La Roja” odigral 53 tekem.

Poleti 1999 se je kljub odličnimi ponudbami ne samo iz Španije, ampak tudi od klubov iz presotale Evrope, odločil, da bo svojo pot nadaljeval v Real Madridu. Vedno je bil simbol trdega dela in predanosti, s čimer si je pridobival tudi zaupanja vseh trenerjev. 

Za špansko izbrano vrsto je Salgado debitiral 5. septembra 1998, proti Cipru. Z igranjem za “La Roja”, si je Salgado prislužil mednarodne pohvale. Tik pred odhodom iz Celta Vigo, je desni bočni branilec dobil vzdevek “Il Due“, ki so mu ga nadeli italijanski mediji, saj je sledila tekma proti Italiji. Po tekmi so začele deževati drage ponudbe iz vse Evrope, vendar se je Salgado odločil pridružiti Real Madridu in že samo eno sezono kasneje je osvojil svoj prvi evropski pokal.

Leta 2000 je igral na evropskem prvenstvu v Belgiji, leta 2006 pa je igral na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, zaradi poškodbe, pa je izpustil svetovno prvenstvo leta 2002. Njegova zadnja mednarodna tekma v dresu španske reprezentance je bila proti Severni Irski, ki jo je Španija dobila s 3-2, tekma pa se je igrala 16. septembra 2006.

Kot Madridista je Salgado osvojil: dva naslova lige prvakov, štiri naslove La lige, tri španske Super pokale, en evropski super pokal in eno interkontinentalen pokal. Torej res briljantna zbirka osvojenih naslovov Michel Salgada, kar samo priča, da je v desetih letih igranja za Real Madrid bil eden od najpomembnejših igralcev kluba.