X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

DC United 0-3 Real Madrid

 

Stadion FedEx je gostil novo prijateljsko tekmo Real Madrida. Goli Reala so prišli nekoliko kasneje kot na prejšnji tekmi, vendar se je splačalo počakati na njih. Higuain je dosegel da gola v dveh minutah, Robben je z lobom preko vratarja dosegel še tretji gol za bele, ki so tako dokazali svetu, da se njihova forma počasi dviguje.

To je bil popoln dan za Pellegrinija, da je nadaljeval z raznimi postavitvami pred začetkom La Liga, ki se začne ob koncu tega meseca. Čilski trener je sestavila 4-5-1 z Xabi Alonsom, ki je bil odgovoren za prenos žoge iz obrambe v napad na svoji prvi tekmi kot član začetne postave. Kaka in Cristiano Ronaldo sta zamenjala pozicij, Higuain je vodila sila v napadu in Pepe ter Albiol sta kontrolirala potek v osrčju obrambe.

Real Madrid je takoj na začetku tekme prevzel pobudo in imel tudi več priložnosti za dosego vodilnega zadetka. Sneijder (7′), Albiol (13′) in Kaká (16′), so bile priložnosti, ki so vse bile povezane z Granerom, vse do najlepše priložnosti do tistega trenutka. Drenthe je začel akcijo, našel samega Cristiana Ronalda, ki se je nato znašel iz oči v oči z vratarjem, vendar je njegov strel vratar le ubranil in žoga je preko gola (18′).

Čeprav ima DC United za samo že več tekem, saj se je njihova sezona začeli pred štirimi meseci, je bil Real v prvem polčasu boljši nasprotnik, prvi polčas pa se je zaključil še z enim strelom Higuaina z glavo, po podaji Drentheja, vendar je tudi ta strel domači vratar obranil. 

Na začetku drugega polčasa sta Cristiana Ronalda in Sneijderja nadomestila Arjen Robben in Raul. Nizozemec je imel svojo prvo priložnost že v 51. minuti, potem ko je preigral Jakovica, vendar je vratarju Wicksu uspelo ubraniti strel.

Real Madrid je dobila nov zagon in Higuain je odprl strelsko obdobje. Argentinec je sprejel podajo na sredini igrišča, preigral vse branilce ter nato še elegantno dosegel zadetek (57′). Dve minuti kasneje je Granero kombiniral z Robbenom, ki je odlično našel Higuaina, ki je preigral Wicksa in z lahkoto dosegel svoj drugi gol.

Garay je zamenjal Xabi Alonsa, kar je prisililo Pepeja, da je nekoliko napredoval v postavitvi na igrišču. Improviziran igralec sredine (“Pepe”) je nato kasneje omogočil tudi Robbenu, da je dosegla tretji gol na tekmi (68′). Nizozemec je odlično kontroliral žogo in nato lobal vratarja, s čimer je na noge spravil vseh 70.000 gledalcev na stadionu. Real Madrid je tudi v nadaljevanju imel svoje priložnosti in bi lahko dosegel še kakšen gol več, Raul nastreljal vratnico, čeprav je bilo že jasno, da bo tudi na tej tekmi do zmage prišle Real Madrid, kar je bilo tudi za pričakovati.

Poročilo:

0- D.C: United: Wicks (Kocic, min.66’), Jakovic, Janicki, Burch, Pontius (Szetela, min.63´), Fred, Gomez, Olsen, Wallace, Luciano Emilio, Jaime Moreno (Simms, min.63´)
3- Real Madrid: Casillas (Adan, min.76), Arbeloa (Torres, min. 72), Pepe, Albiol, Drenthe, Xabi Alonso (Garay, min.66), Sneijder (Robben min.46), Granero, Cristiano Ronaldo (Raul, min.46), Kaka (Guti, min.66’), Higuain (Negredo, min.76).

Goli:
1-0
(min.56′): Higuain
2-0 (min.58′): Higuain
3-0 (67′): Robben