X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Sociedad 0-2 Real Madrid

Shrani.si

 

Ob stoletnici obstoja kluba iz San Sebastiána, sta se pomerila domači Real Sociedad in Real Madrid. Tekmo so beli dobili po golu Benzemaja in odlično izvedenim prostem strelu Sneijderja, kljub temu pa je potrebno priznati, da so domači nogometaši igrali zelo solidno tako v obrambi, kot tudi na sredini.

Več kot 30.000 navijačev je včeraj pelo himno Real Sociedada, medtem ko so prav vsi igralci domačega moštva na igrišču čakali na začetek tekme ob proslavi stote obletnice kluba proti kraljevemu klubu. Prvo priložnost za zadetek na tekmi je imel Xabi Alonso, potem ko je z močnim strelom od daleč le za las zgrešil cilj (14′). Samo minuto kasneje je svojo priložnost na levem krilu po lepem preigravanju imel Cristiano Ronaldo, vendar je domači vratar Claudio Bravo njegov strel uspešno ubranil (15′). Portugalec je imel novo priložnost za zadetek iz prostega strela, vendar mu je Bravo ponovno ubranil strel, po odbiti žogi pa je nato imel priložnost še Raul z glavo, vendar pa tudi on iz bližine ni mogel realizirati odlične priložnosti (17′) in tekma se je nadaljevala brez zadetkov. Večina priložnosti v prvem polčasu so bile plod usvtarjalnosti Gutija, Alonsa in Kakaja, ki je prav tako z močnim strelom iz dobrih tridesetih metrov poizkušal premagati vratarja Brava.

Real Sociedad je deloval v prvem polčasu dokaj prepričljivo v obrambi, vendar pa mu je tu in tam uspelo ogroziti tudi Casillasa. Tako je Aguirretxe zgrešil z glavo iz neposredne bližine Ikerja, potem ko je prejel odlično podajo s strani Zurutuza (30′). Odgovoril je Kaka z hitrim tekom z žogo, saj je pretekel več kot polovico igrišča v kazenski prostor Real Sociedada, kjer je lepo našel Benzemaja, ki pa je streljal natančno v vratarja (36′). Real Sociedad pa je nato v zadnjih minutah prvega polčasa celo prevladoval, vendar si pri tem ni ustvaril resnejše priložnosti.

Po štirih minutah igranja v drugem polčasu je Benzema dosegel prvi gol na tekmi, potem ko je Ronaldo iz prostega strela streljal na gol, strel je bil premočan in ga Claudio Bravo ni uspel dobro odbiti, kar je iz neposredne bližine izkoristil Benzema (48′). Domači so bili tako prisiljeni iskati še bolj svoj prvi zadetek na tekmi, kar je samo odprlo igro in povečalo hitrost igranja. Pri iskanju drugega zadetka za bele je bil zelo dejaven Kaka, ki je najprej z lepim, vendar prešibkim strelom izven kazenskega prostora (57′) in nato še iz podobne situacije, vendar z veliko močnejšim strelom, želel presenetiti Brava (59′).

V Realovi obrambi sta se dobro znašla Albiol in Garay, ki sta onemogočila marsikatero nevarno akcijo Real Sociedada. Malo po šestdeseti minuti igranja sta v igro prišla Robben in Higuain in Nizozemec je takoj z spektakularnim strelom zaposlil Brava, ki je s težavo obranil njegov strel izven kazenskega prostora (69′).

Ob menjavi Xabi Alonsa je le ta prejel stoječe ovacije, saj je Real Sociedad njegov nekjdanji klub. V igro pa sta prišla Pepe in Sneijder, ki sta imela nalogo pomagati ekipi v zadnjih 15 minutah tekme. To je naredil še posebno dobro Sneijder, ki je s prekrasnim prostim strelom dosegel drugi gol za kraljevi klub, s čimer je samo potrdil zmago, za katero so se morali beli zelo potruditi.

POROČILO: 
0 – Real Sociedad: Bravo; Dani Estrada, Ansotegui, Labaka, De la Bella; Elustondo (Nsue, 61’), Rivas (Sergio, 77’); Xabi Prieto (Markel, 77’), Johnatan Estrada (Griezman, 61’); Zurutuza (Ros, 50’), Agirretxe.
2 – Real Madrid: Casillas; Torres (Arbeloa, 45’), Garay, Albiol, Drenthe, Guti (Pepe, 78’), Xabi Alonso (Sneijder, 77’), Cristiano Ronaldo (Robben, 67’), Kaka (Higuaín, 67’), Raúl (Granero, 67’), Benzema.

GOLA:
0-1, 48′: Benzema.
0-2, 90′: Sneijder.

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si