X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Borussia Dortmund 0-5 Real Madrid

Shrani.si

 

Učinkovitost Real Madrida proti Borussia Dortmuund odlična oz. so bili beli najučinkovitejši v predsezonskem času ob slavju 100. obletnice nemškega kluba. Beli so tako porazili Nemce s kar 5-0.

Manuel Pellegrini se je za začetek tekme odločil za nekatere spremembe v obrambi, kjer je na mestu desnega bočnega branilca začel Lass, na levem boku je bil Marcelo, v osrčju obrambe pa sta bila Albiol in Metzelder. Pepe pa je začel za njega neobičajnem mestu na sredini skupaj z Granerom.

Westfalenstadium je pokal po šivih in vzdušje je bilo res neverjetno, vendar pa to ni zaustavilo belih, da bi zadeli že iz prve prave priložnosti v napadu, potem ko je Kaka velemojstrsko s peto podal Graneru, igralec Realove akademije pa je streljal med nogami vratarju Weindenfeller in dosegel prvi gol na srečanju (3′). Tri minute kasneje je Cristiano Ronaldo poizkušal presenetiti domačega vratarja, vendar mu to ni uspelo, sledil pa je nekoliko večji pritisk Borussije na vrata, kjer je branil Iker Casillas. V 17. minuti se je Iker izkazal z odlično obrambo, potem ko je z glavo streljal Rangelov, vendar je Iker žogo ubranil in odbil v kot.

V 31. minutni je Pepe z odlično globinsko podajo našel Benzemaja, vendar pa je bil strel francoskega napadalca prešibak. Nekaj minut pozneje je Kaka preigral več Burussinih branilcev znotraj kazenskega prostora, vendar pa je na koncu manjkala samo še pika na i, saj mu je domači vratar ubranil strel (40′).

Prva priložnost v drugem polčasu, je bil kot Real Madrida. Iz kota je podal Kaka, ki je v kazenskem prostoru iskal visokega Pepeja, vendar je domačim igralcem le uspelo zbiti žogo, ki se je nato odbila do Robbena, ki je iz roba kazenskega prostora s fenomenalnim “volejem” povečal prednost belih na dva gola (48′). Trener Borussije je v zadnjih 45. minutah zamenjal celotno ekipo, kar je pomenilo tudi spremembe v taktičnem sistemu igranja. V nadaljevanju drugega polčasa je v igro namesto Benzemaja prišel Higuain in po samo nekaj minutah igranja tudi dosegel tretji zadetek za bele po podaji Robbena; Nizozemac se sprejel briljantno podajo v prazen prostor s strani Kakaja in sam tudi poizkušal doseči še en zadetek, vendar je vratar njegov strel ubranil, odbito žogo pa je nato Robben podal do samega Higuaina, ki mu ni bilo težko doseči zadetka (73′). Robben je igral pomembno vlogo tudi pri četrtem zadetku Reala, saj je prav njega Owomoyela spotaknil v kazenskem prostoru, s čimer je priigral kraljevemu klubu najstrožjo kazen. Najstrožjo kazen je uspešno realiziral Kaka in tako dosegel svoj prvi zadetek kot Madridista (76′).

Borussia je prevladovala v zadnjih minutah tekme in si na vse načine želela doseči vsaj častni zadetek na njihovi jubilejni tekmi, vendar pa je bila obramba Real Madrid vedno na mestu. Še več, ob koncu je Raul po dolgi podajo čez celotno Casillasa, z neubranljivim strelom zabil še zadnji žebelj v krsto Borussije (89′).

POROČILO
0 – Borussia Dortmund: Roman Weindenfeller (Ziegler, 45’); Julian Koch (Owomoyela, 45’), Neven Subotic (Hünemeier, 45’), Felipe Santana (Hummels, 45’), Dede (Schmelzer, 63’); Sahin (Bender, 45’), Kuba (Hajnal, 45’), Tinga (Kringe, 45’), Rangelov (Zidan, 45’); Lucas Barrios (Valdez , 45’), Grosskreutz (Öztekin, 63’).
5 – Real Madrid: Casillas; Albiol, Pepe, Metzelder (Garay, 77’), Marcelo (Drenthe, 77’); Xabi Alonso, Lass, Granero (Robben, 45’), Cristiano Ronaldo, Kaka (Raul, 77’), Benzema (Higuaín, 68’).

Goli:
0-1 (3′): Granero
0-2 (48′): Robben
0-3 (73′): Higuain
0-4 (76′): Kaka (p)
0-5 (89′): Raul

Shrani.si Shrani.si Shrani.si