X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Esteban Granero

Shrani.si

Na novinarski konferenci je Esteban Granero spregovoril predsezoni Real Madrida in o prihajajoči tekmi.

Ste pričakovali, da boste imeli tako pomembno vlogo v ekipi in da vas bo Bernabéu pozdravil na tak način?
Mislil sem, da bo težje, vendar sem imel zaupanje v svoje sposobnosti. Trener mi je povedal, da me bo obravnaval pravično in da bo držal svojo besedo. Zaenkrat poteka vse dobro in upam, da bomo še naprej delali v tej smeri, čeprav je pred nami še dolga sezona in nihče ne ve, kaj se lahko še zgodi.

V ekipi je nekaj soigralcev, ki preživljajo težke trenutke …
Klub odloča kdo bo prišel v klub in kdo ga bo zapustil. Včasih se te stvari dogajajo, vendar pa je ekipa čvrsta in nihče se ne počuti zapostavljenega.

Ali menite, da Kaka postaja eden izmed vodij na igrišču?
Najbolj pomembna stvar je, ekipa kot celota. Vsi se trudimo v tej smeri. Nekateri igralci bodo odločilni na nekaterih tekem, vendar na splošno šteje samo celotna ekipa. Kaka bo vedno igral odlično, zahvaljujoč njegovi kakovosti, vendar pa tukaj ni potrebe po določitvi voditeljev na igrišču.

Ali je sedem dni pred začetkom La Lige že znana začetna postava?
Dobra stvar v tej ekipi je konkurenca za vsako igralno mesto. Trener je tukaj za odločitve, vendar je dobro, da nismo razdeljen na igralce prve postave in igralce na klopi ter so tako igralna mesta v prvi postavi dosegljiva vsakemu igralcu ekipe.

Kaj pričakujete od ponedeljkove tekme proti Rosenborgu?
Upam, da bo prišlo veliko ljudi na stadion in da bodo uživali v našem nogometu. Veliko smo izboljšali v naši igri od začetka priprav in videli bomo, če lahko to potrdimo tudi v ponedeljek. Ko bo prišla sobota, si ne smemo privoščiti nobene napake več.

S kom se bolj ujamete na igrišču, s Kakajem, Cristiano Ronaldom ali Benzemajem?
Ta ekipa ima veliko odličnih igralcev, ne le teh, ki ste jih omenili. Na igrišču sem obkrožen z vrhunskimi soigralci in zato se je enostavno ujeti s temi igralci. 

Kaj lahko pričakujemo od Real Madrida v La Ligi?
Ljudje imajo pravico, da zahtevajo dober nogomet in da zmagamo vsako tekmo. Real Madrid mora poizkušati zmagati v prav vsakem tekmovanju in moštvo se tega zaveda. Ne bomo vedno igrali dobrega nogometa in ne bomo vedno samo zmagovali, vendar pa je to naš cilj.

Ali ste pripravili kaj posebnega za Michel Salgada, od katerega se boste poslovili v ponedeljek?
Michel bo imel toplo slovo, ker ga navijači ljubijo in spoštujejo. Je primer Madridizma. Prepričan sem, da bo imel najbolj čustveno slovo od navijačev in igralcev.

Shrani.si