X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Van Nistelrooy se vrača po 292 dneh, Diarra pa po 259 dneh

 

Ruud Van Nistelrooy

Navijači v Madridu in drugje po svetu že nestrpno pričakuje njegovo vrnitev nazaj na igrišča in jutri bodo imeli prvo priložnost, da ga ponovno vidijo igrati. Van Nisterooy je v Madridu prišel v letu 2006 za samo 15 milijonov evrov in je od takrat na 92 uradnih tekmah v dresu kraljevega kluba dosegel 63 golov, sedaj pa se po 292 dneh odkar si je hudo poškodoval desno koleno vrača v ekipo Real Madrida. Nizozemec je tako ena od odmevnejših novic iz seznama igralcev, ki ga je objavil Pellegrini pred jutrišnjo tekmo za Pokal Santiago Bernabéu proti Rosenborgu. Glede na vse to, je za pričakovati, da bo to večer poln čustev, tako s strani navijačev, kot s strani Ruuda.

Napadalec, ki je okreval v pričakovanem času, je tako le dosegel koncu tunela, ki se je začel novembra 2008, ko mu je dr. Steadman v Združenih državah Amerike operiral desno koleno. Do trenutka, ko se je prvič ponovno začel trenirati z žoge je minilo dolgih devet mesecev okrevanja. Vendar pa Nizozemec ni obupal in od takrat treniral tudi po osem ur na dan, vse to za hitrejše okrevanje. V teh devetih mesecih je preživel tudi težke čase, saj so bili tudi trenutki, ko ni občutil nobenega napredka, kar je delno posledica tudi zaradi njegove starosti (33 let), s čimer pa je prišel tudi strah pred uspešnostjo njegovega okrevanja. Vendar pa je imel Van Nistelrooy v tem času vedno podporo s strani klubskih zdravnikov in dr. Steadmana, s katerim ima odlično razmerje, saj ga je operiral že v letu 2000. Vse to so bili pravi temelji za dvig njegove morale pri okrevanju, kar so vedeli tudi zdravniki.

Ni pa imel Van Nistelrooy nobenih dvomov o tem, kje želi nadaljevati po okrevanju in to je bilo samo v Madridu. V času njegovega okrevanja je klub dobil novega predsednika, ekipa je utrpela večje spremembe, vključno z novimi trenerjem, vendar pa se je sam odločil, kljub temu da je imel tudi ponudbe drugih klubov, da ostane v kraljevem klubu.

Nizozemec ima pogodbo do leta 2010 in je upoštevan v novem projektu Pellegrinija. Čilenec ga je obvestil, da bo eden igralcev Reala in upamo, da bo skupaj z Benzemajem, Raulom, Cristianom, Kakajem in Higuaínom, tvoril enega od najbolj smrtonosnih napadov na svetu v prihajajoči sezoni. Dejansko je bilo opaziti tudi v zadnjih treh tednih odkar se je Van Nistelrooy pridružili ekipi na treningih, veliko pogovorov med Čilencem in Nizozemcem na treningih, kar da vedeti, da Pellegrini zaupa Nizozemsemu napadalcu, ki je leta 2007 bil tudi “Pichichi” v Španiji s 25 goli. Kot prvo gesta tega zaupanja, pa je zagotovo že vpoklic za tekmo proti Rosenborgu, kjer bi lahko Ruud dobil prve minute igranja po 292 dneh okrevanja.

Mahamadou Diarra

Druge odmevnejša novica iz seznama igralcev, ki ga je objavil Pellegrini pred jutrišnjo tekmo za Pokala Santiago Bernabéu proti Rosenborgu pa je Mahamadou Diarra. Malijski reprezentant si je desno koleno poškodoval 11. oktobra, vendar se je nato po 30 dneh vrnil na igrišče, a se je konec novembra ponovno poškodoval, takrat veliko hujše. Zaradi tega je 8. decembra bil operiran, po operaciji pa so mu napovedali šest do devet mesecev okrevanja. Sedaj po 259 dneh okrevanja pa se ponovno vrača v kader za tekmo. 

Defenzivni vezist se je poškodoval kmalu po Van Nistelrooyu, zato sta bila v času okrevanja najboljša prijatelja v telovadnici. Oba sta skozi podoben obseg okrevanja, sedaj pa se oba vračata na travnato površino na Pokalu Santiago Bernabéu, kjer upamo, da bo tudi Diarra dočakal svoje prve minute igranja po 259 dneh okrevanja.

Malijec naj bi po besedah Pellegrinija bil prav tako tudi eden od ključnih igralcev letošnjega Reala, saj se Pellegrini zaveda, katero so prednosti Diarraja pred Lassom, ki ga je nasledil v lanskem zimskem prestopnem roku. Počasno okrevanje je bilo optimalno za vrnitev v tako močno konkurenco Reala po več kot osmih mesecih okrevanja, vendar pa se Diarra ob enem zaveda, da je naslednje leto Svetovni prvenstvo v Južni Afriki, kjer želi nastopiti z Malijsko reprezentanco.