X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4 – 0 Rosenborg

Shrani.si

 

V zelo kratkem obdobju se je vse spremenilo. Uradna predstavitev Real Madrida 2009/2010 na Santiagu Bernabeu je bila spektakularna, navijači smo lahko uživali v nogometu, talentu, vznemirjenju, redu, disciplini, trdem delu in solidarnosti. Real Madrid je premagal Rosenborg z rezultatom 4 – 0 in tako osvojil trofejo Santiago Bernabeu.

Pred začetkom tekme so gledalci pozdravili Garaya, Granera, Arbeloo in Xabija Alonsa, prav tako pa so se poslovili tudi od Michela Salgada, ki bo odslej igral za Blackburn Roverse. Marta Dominguez, nosilka zlate medalje iz letošnjega svetovnega prvenstva na 3000m z ovirami je imela čast otvoriti tekmo.

Real Madrid je na tekmi dominiral od začetka do konca, predvsem pa je navduševal s tekočo igro in hitrimi prehodi. Prva priložnost se je ponudila v 7. minuti ko je strel iz razdalje sprožil Cristiano Ronaldo. Štiri minute zatem je Marcelo podal žogo med dvema branilcema Rosenborga do Benzemaja, ki je stekel proti levi strani nasprotnikovega gola in zadel po strelu v daljši vratarjev kot.

Četa Pellegrinija je očitno želela v svojih nogah ohraniti posest žoge vse do konca tekme. Krilni igralci so tekmo odprli, medtem ko so napadalci z neprestanim menjavanjem pozicij vnašali nemir v obrambno vrsto norveškega prvaka. V 25. minuti je s čudovitim strelom izven kazenskega prostora zadel Lass, ki je zadel desni zgornji del nasprotnikovega gola. Le minuto kasneje je Lass ukradel žogo, jo podal do Ronalda, ta pa jo je podal do Benzemaja, ki je podajo spremenil v čudovit zadetek.

Real Madrid ni stopil na zavoro niti v drugem polčasu. V igro sta vstopila Pepe in Granero, ki sta zamenjala Arbeloo in Xabija Alonsa. Raul je zabil čudovit zadetek z glavo, po tem ko je v 54. minuti kot izvajal Granero. Nekaj minut kasneje sta v igro namesto Benzemaja in Raula prišla tudi Higuain in Robben.

V 75. minuti pa sta povratek na zelenice doživela Ruud Van Nistelrooy in Mahamadou Diarra, ki sta ob vstopu v igro doživela neverjetne ovacije navijačev. Real Madrid je nadaljeval z dominacijo do konca srečanja in na koncu zasluženo zmagal z rezultatom 4 – 0.

Zadetki:
1-0, 11’: Benzema
2-0, 25’: Lass
3-0, 26’: Benzema
4-0, 54’: Raul

Sodnik: Rubinos Perez.

Shrani.siShrani.siShrani.si