X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Slovo Michel Salgada na Santiago Bernabeu

 

Michel Salgado je dočakal svoje slovo od publike na Bernabeu pred tekmo Pokala Santiago Bernabeu proti Rosenborgu. Obe ekipi sta ga pozdravili s “koridorjem”, ki ga prejmejo le zmagovalci, kar je Michel nedvomno bil in še vedno je, pri tem pa sta ga spremljali njegova dva otroka. Na sredini igrišča so ga čakale vse lovorike, ki jih je osvojil s kraljevim klubom, na velikem zaslonu na stadionu, pa se je medtem vrtel kratek filmček z njegovimi najlepšimi trenutki kot igralec Real Madrida. Pri tem je prijel stoječe ovacije polnega stadiona Santiaga Bernabeu, kjer je bil Michel vedno zelo spoštovan, pred tekmo pa ga je Florentino Perez nagradil z zlatim diamantnim prstanom, kot zahvalo za vse kar je Michel storil za klub.

“Bilo je naporno in težko slovo, ker sem preživel deset let v tem čudovitem klubu. Ekipi želim vse najboljše,” je dejal vidno ganjen Salgado.

Branilc je doživel prvenec v prvi španski ligi prav na Santiagu Bernabeu 22. decembra 1995, ko je še igral za Celta Vigo. V sezoni 1999/2000 je postal Madridista v 1999/2000 s celotnim srcem in telesom. “Bil je privilegij nositi to majico,” je še dodal, “vedno sem sanjal o igranju za ta klub in prišel je res velik čas zame.”

V desetih letih Salgada v Real Madridu je osvojil dva naslova Lige prvakov, štiri naslove La Lige, tri naslove Španskega super pokala, en naslov Evropskega super pokala in en Interkontinentalni pokal.

Po odigranih 371. tekmah v belem dresu, bo Salgado nadaljeval kariero pri Blackburn Roversih. “Želim se zahvaliti klubu in upam, da to ni slovo, ampak samo vidimo se kasneje,” je dejal pred odhodom iz igrišča.

 

Gracias por todo Michel