X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju Lass Diarra

 

Se vam zdi breme nošenja številke 10 težko?

Še vedno nimam točno določene številke. Nosil sem številko 10 proti Rosenborgu, kajti takrat je bila prosta. Še vedno ni jasno kdo jo bo nosil med sezono.

Včasih je številka pripadala Wesleyu Sneijderju. Danes se je poslovil od soigralcev. Kakšen je bil?

Vsi mu želimo najboljše. Kar se je zgodilo, je med njim in klubom. Je odličen igralec in dober prijatelj.

Zadeli ste čudovit zadetek proti Rosenborgu zahvaljujoč dejstvu, da ste imeli na igrišču več svobode. Bo vedno tako, ali vam je trener dal to svobodo zaradi tega ker je to bila “le” prijateljska tekma?

To je bil del našega napadalnega načrta, vendar sem po naravi defenzivni igralec, ki vedno počne to kar od njega zahteva trener.

Kdo po vašem mnenju čuti na svojih plečih več pritiska, Real ali Barcelona?

Mislim da je pritisk na oboje kar podoben. Real Madrid je pripeljal nekaj odličnih igralcev v prestopnem roku in se ne bi smel ozirati na poteze drugih. Skoncentrirani moremo biti le nase.

Kaj menite o delu, ki ga opravlja Cristiano?

Angleško prvenstvo je zelo različno od španskega in zato tudi on rabi čas da se privadi. Ima dovolj kvalitete, da mu to uspe.

Kako dobra je Realov zvezna vrsta, v primerjavi z Barcino?

Real Madrid se je okrepil z igralci kot sta Alonso in Granero. Težko je primerjati zvezni vrsti obeh klubov. Barcelona ima odlično zvezno vrsto, ampak tudi mi smo se močno okrepili.

Igrali ste skupaj s Xabijem Alonsom. Katere druge opcije še ima trener v zvezni vrsti?

Ima več možnosti. Xabi in jaz sma igrala skupaj večino časa, ampak tudi Granero, Guti in Gago so dobri na teh pozicijah. Pellegrini je tisti, ki odloča.

S katero ekipo bi radi zaigrali v Ligi Prvakov?

V bistvu mi je vseeno. Je praktično vseeno če igramo z Milanom ali Bayernom.

Lahko se soočite tudi z vašima bivšima ekipama, Chelseajem in Arsenalom. V čem se ti ekipi razlikujeta od Reala Madrida?

Takrat sem bil še zelo mlad. Sedaj sem veliko bolj izkušen. Bi pa ti tekmi vsekakor bili zanimivi.

Si presenečen nad Benzemajevimi odličnimi predstavami?

Ne. Poznam ga  iz reprezentance in iz časov, ko je igral še za Lyon in vedno sem opažal njegove izredne kvalitete. Sem zelo vesel zanj.

S kom bi najraje igrali v zvezni vrsti?

Nimam posebnih želja. Samo sledim navodilom trenerja.

Makelele je bil v časih, ko je ekipa imela odličen napad,  dirigent v zvezni vrsti. Menite da boste imeli podobno vlogo kot včasih on? Ste govorili z njim o tem?

Pogosto govorim z njim, vendar ne o tem. Jaz sem Lass in on je Makelele. Sledim navodilom trenerja in izpolnjujem naloge defenzivnega igralca zvezne vrste, ne kopiram Makelelejevega načina igranja.