X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-2 Deportivo La Coruña

Shrani.si

Real Madrid je na prvi tekmi La Lige 2009/10 premagal Deportivo z rezultatom 3-2. Gostujoča ekipa je dobro igrali v obrambi in prav tako dobro izkoristiti svoje priložnosti v napad, vendar pa vse to ni bilo dovolj, da bi lahko premagali Madridiste: Raula, Cristiana in Lassa, ki so zadeli vsak po en zadetek za beli balet.

Želja po čim večji posesti žoge in spektaklu, je Real Madrid prevladoval na tekmi že vse od začetka. Kaka je tako imel prvo priložnost za zadetek že po samo minuti igranja. Vse kar je lahko Deportivo storil na začetku, je bilo, da je obdržal svojo obrambo organizirano in strnjeno, da bi zaustavili naval belih. Na drugi strani pa je zaradi tega bil njihov napad praktično izoliran od igre. 

Po nekaj minutah popolne nadvlade domače ekipe, se je igra nekoliko umirila, potem ko je bilo videti, da ima Real Madrid težave pri “razbijanju” Deportivove obrambe. Vse to se je spremenilo, ko je v 26. minuti Kaka sprejel žogo na desnem krilu. Brazilec je lepo potegnil proti sredini, nato pa mojstrsko med nogami branilca podal žogo do Benzemaja, ki je takoj ustrelil proti golu, vendar je njegov strel zadel okvir vrat. Še enkrat več je bil na pravem mestu kapetan Raul, ki je odbito žogo od okvirja vrat brez težav poslal v prazen gol Deportiva in tako dosegel prvi gol za Real v sezoni 2009/10. Samo štiri minute kasneje, je Riki z glavo po prekinitvi dosegel izenačujoči zadetek za Deportivo. 

Real Madrid ni vrgel puške v koruzo in mu je tako do konca prvega polčasa uspelo ponovno doseči zadetek. Prvič na uradni tekmi je zadetek iz enajstih metrov dosegel Cristiano Ronaldo (35′), potem ko je najstrožjo kazen priigral še vedno odlični Raul. Takoj na začetku drugega polčasa je bil strel Cristiana Ronalda nenatančen, medtem ko je na drugi strani za Deportivo drugi gol dosegel Valeron, potem ko je prejel odlično podajo s strani Guardada. Gostujoči nogometaši so se v nadaljevanju osredotočili predvsem na protinapada. Po enem od teh hitrih protinapadov je imel najlepšo priložnost Valeron, vendar pa je zgrešil iz neposredne bližine.

V 60. minuti je tekmo odločil Lass potem, ko je lepo preigral nasprotnika in z močnim strelom iz roba kazenskega prostora v levi spodnji kot, poskrbel za izbruh navdušenja na tribunah. Varovanci Pellegrinija so prevladovali večino časa, zato so si tudi povsem zaslužili prvo zmago v sezoni, s čimer prinaša v ekipo veliko optimizma.

Shrani.si Shrani.si Shrani.si