X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2009/10

Prestopni rok se je uradno zaključil. Real Madrid bo tako imel v sezoni 2009/10 na razpolago 23 igralcev, s katerimi bo poizkušal osvojiti tri naslove: La Ligo, Copa del Rey in Ligo prvakov. Čilenski trener na klopi belega baleta, Manuel Pellegrini, ima tako veliko igralcev, ki igrajo v svojih reprezentancah, saj je takšnih kar 19 od skupnih 23-ih igralcev. Pellegrini ima tako praktično za vsako igralno mesto na voljo 2 igralca, kar je bila tudi njegova želja.

Ekipa Real Madrida je že začelo novo sezono, v kateri namerava osvojiti vse tri naslove, v tekmovanjih kjer bo nastopala, torej v La Ligi, Copa del Rey in v Ligi prvakov, kar je s takšno ekipo vsekakor dosegljivo. Nenazadnje sta v ekipi kar dva zmagovalca prestižne nagrade Ballon d’Or Kaka in Cristiano Ronaldo, poleg tega pa so v ekipi tudi zmagovalci evropskega prvenstva 2008: Casillas, Sergio Ramos, Arbeloa, Xabi Alonso in Albiol.

Ekipa Real Madrida konkurenčna, uravnotežena in vsestranska. Jasen primeri tega sta npr. Arbeloa in Granero, ki lahko igra na vsakem položaju v obrambi oz. na sredini, kar je res spoštljivo.

Čeprav ima Pellegrini za vsako igralno mesto na voljo dva igralca, lahko še vedno uporabi katerega od igralcev Castille, kot je za primer Adan, Velayos in Tebar, ki je za prvo ekipo že igral nekaj minut v predsezonskem času.

Ekipo Real Madrida tako sestavljajo naslednjih 23. igralcev: vratarja Casillas in Dudek; branilci Sergio Ramos, Arbeloa, Albiol, Pepe, Garay, Metzelder, Marcelo in Drenthe; vezisti Lass, Gago, Xabi Alonso, Diarra, Cristiano Ronaldo, Kaka, Guti, Van der Vaart in Granero in napadalci Raul, Higuain, Benzema in Van Nistelrooy.

Številka in igralec Igralno mesto         Državljanstvo
1. Iker CASILLAS VRATAR Špansko
25. Jerzy DUDEK VRATAR Polsko
18. Raúl ALBIOL BRANILEC Špansko
2. Álvaro ARBELOA BRANILEC Špansko
19. Ezequiel GARAY BRANILEC Argentinsko
3. Kleper Laverian PEPE BRANILEC Portugalsko
21. Cristoph METZELDER BRANILEC Nemško
12. MARCELO Vieira Da Silva BRANILEC Brazilsko
4. SERGIO RAMOS García BRANILEC Špansko
15. Royston DRENTHE BRANILEC Holandés
6. Mahamadou DIARRA VEZIST Malijsko
22. XABI ALONSO VEZIST Špansko
10. LASS Diarra VEZIST Francosko
14. José María Gurtiérrez ‘GUTI’ VEZIST Špansko
8. Ricardo Izecson dos Santos ‘KAKÁ’ VEZIST Brazilsko
24. Esteban GRANERO VEZIST Špansko
5. Fernando GAGO VEZIST Argentinsko
23. Rafael VAN DER VAART VEZIST Nizozemsko
9. CRISTIANO RONALDO NAPADALEC Portugalsko
11. Karim BENZEMA NAPADALEC Francosko
7. RAÚL González NAPADALEC Špansko
17. Ruud VAN NISTELROOY NAPADALEC Nizozemsko
20. Gonzalo HIGUAÍN NAPADALEC Argentinsko

Trener: Manuel Pellegrini (Čilenc)