X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pomlajeni Real Madrid

Ne samo, da se je povprečna starost ekipe Real Madrida zmanjšala za eno leto (iz 26.71 na 25.70), ima Real tudi najmlajšo ekipo od štirih španskih ekip, ki tekmujejo v letošnji Ligi prvakov. Kaj je še več, le štiri Madridiste imajo več kot 30 let.

S povprečno starostjo 25.70 let, je Real Madrid najmlajši španska ekipa v Ligi prvakov. Sledi mu Atletico Madrid z povprečno starostjo 25.727, ki mu sledi Barcelona (26.14 let) in Sevilla (26.75 let).

Obramba združuje mladost in izkušnje
Zadnje obrambna linije je bil, glede na lansko sezono, doživela največ sprememb. Lansko sezono je osem branilcev tvorilo povprečje 27.5 let, medtem ko se je letos ta številka zmanjšala za 3.5 let na samo 24 let.
Ta vrednost je podobna kot pri ostalih treh španskih obrambah v Ligi prvakov, čeprav Real izstopa s svojo mlado obrambo, ki pa je že dokaj izkušena. Povprečna starost obrambe Seville je 26.75 let, medtem ko je obramba Atletica in Barcelone v povprečju za tri lete starejša od obrambe Real Madrida.

Dobro pripravljena sredina
Sredino Madridist je doživela največ sprememb glede na prejšnjo sezono. Guti je tako edini igralec, ki je star več kot 30 let, medtem ko so Granero, Kaka, Xabi Alonso in Cristiano Ronaldo veliko mlajši od te meje.

Dva veterana in dve mladi zvezdi v napadu
Real Madrid ima izjemne sposobnosti doseganja zadetkov, Manuel Pellegrini ima tako na voljo štiri napadalce. Raul in Van Nistelrooy, so vodilna na lestvici najboljših strelcev v Ligi prvakov, medtem ko imata Benzema in Higuain pred seboj še briljantno prihodnost.

Le štirje igralci nad 30 let 
Raul, Van Nistelrooy, Guti in Dudek so edini člani ekipe, ki so stari več kot 30 let. Na drugi strani pa ima Barcelona za primerjavo šest igralcev, ki so nad to mejo ali pa bodo kmalu (Marquez, Puyol, Pinto, Henry, Xavi in Abidal), Atletico jih ima sedem (Juanito, Ujfalusi, Perea, Pernia, Forlán, Assunção in Simao) in Sevilla osem (Palop , Dragutinović, Escudé, Duscher, Renato, Kanoute, Chevanton in Squilacci).

Povprečje osmih okrepitev le 24 let
Albiol, Arbeloa, Garay, Xabi Alonso, Granero, Cristiano Ronaldo, Kaka in Benzema tvorijo skupaj povprečje le 24.1 let. Kljub tej mladosti, pa so Cristiano Ronaldo, Kaka in Xabi Alonso že osvojili Ligo prvakov, kar pomeni, da se je ekipa okrepila z odlična kombinacijo izkušenj in mladosti.