X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sanchis o rekordu Raula

Manuel Sanchis Hontiyuelo je odigral 708 uradnih tekem za Real Madrid, od tega kar 523 v La Ligi. Noben merengue jih do sedaj ni odigral toliko, vendar se bo to kmalu spremenilo. Raulu manjkata samo še dve tekmi do izenačenja njegovega rekorda in pet tekem do uradnega rekorda. Realmadrid.com se je sestal z igralcem, ki bo kmalu predal naslov.

708 tekem, od tega 523 v La Ligi. Kdo bi so ti mislil, ko ste debitirali?

Od takrat je minilo veliko časa. Debitiral sem leta 1983 skupaj z Martinom Vazquezom, v času ko je bilo v ekipi veliko poškodb. Debitiral sem zaradi poguma Alfreda di Stefana, ki je zaupal v naju. Zmagali smo zahvaljujoč mojemu zadetku.

Tako veliko tekem… Kateri je vaš najprijetnejši spomin?

Od vseh tekem v prvenstvu, se bom vedno najraje spominjal moje prve. K sreči je za tisto tekmo sledilo veliko več zmag, kot pa porazov. Ta klub ne bi bil to kar je, če bi bilo drugače. Odigrali smo dobre in slabe tekme, vendar skupen rezultat ne bi mogel biti boljši.

V posebnem spominu vam je morala ostati osvojena Liga prvakov?

Seveda. Na 20 maj 1998, ko smo osvojili sedmi naslov evropskega prvaka, imam zelo lepe spomine. To je bil mejnik v moji karieri, kakor tudi v zgodovini kluba.

Rekord ste držali tako dolgo časa. Verjetno vam bo ga težko prepustiti.

Ne spomnim se točno, kdaj sem po številu nastopov presegel Carlosa Santillano, vendar vem da se je rekord obdržal 12 let in ponosen sem da ga lahko predam Raulu.

Podobno kot je Santillana storil za vas.

Santillana je bil pravi gentleman, ki me je naučil, kako pravilno predati časti in prepoznati dosežke.

Vaš rekord bo obstajal za vedno. Obdržal se je več kot desetletje.

Čast, da sem ta rekord lahko obdržal več kot desetletje bo vedno prisotna.

Rekord predajate ikoni, ki jo zelo dobro poznate.

Da. Raula se bom vedno spominjal kot dobrega otroka še iz časov, ko sva skupaj igrala. Je bolj plašen, kot pa razposajen, vendar je vedno kazal veliko voljo do dela in je vedno imel čut za humor.

Je tudi nekdo, ki je podobno kot vi, ne glede na konkurenco vedno uspel igrati.

Sedaj ima veliko konkurenco v ekipi, vendar je to dobro za vse. Vsi moramo biti pripravljeni sprejemati nove vloge. Raul je zelo inteligentna oseba in vem da tudi njemu ne bo tega težko storiti.