X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Deset let igranja za Real Madrid

 

Včeraj je bil poseben dan za najboljši vratar na svetu, saj je 28-letni Iker Casillas praznoval svojo deseto obletnico, odkar brani v vratih Real Madrida. Debitiral je 12. septembra 1999 proti Athleticu iz Bilbaa in vse od takrat navijači in mediji veliko govorili o njem.

V intervjuju za španski športni dnevnik AS se je Iker takole spominjal svojega prvenca. “Bil je remi 2-2 in čuden dan za mene. Sebe sem videl na naslovnici vsakega časopisa, v novicah … Od igranja pred množico 500-ih navijačev sem prešel na igranje pred 50.000-i navijači. To je bila radikalna sprememba v mojem življenju. ”

Casillas je v vseh teh preteklih letih prvi vratar Real Madrid, razen parih mesecev, ko je bil poškodovan, kar pa je bil le redko, v tem času pa se je razvil v enega najboljših vratarjev na svetu. Njegovi dosežki govorijo sami zase, saj je z Realom osvojil štiri naslove španskega prvaka, dvakrat je osvojil Ligo prvakov, trikrat španski super pokal ter enkrat evropski super pokal, v dresu španske izbrane vrste pa je leta 2008 bil najboljši tudi na Euru. “To je bilo čudovit desetletje. Imeli smo tudi slabe trenutke, vendar pa dobri pretehtajo slabe za veliko. Upam, da bo naslednjih sedem let tudi tako uspešnih kot so bila dosedanja, sedem let pa zato, ker se moja pogodba izteče leta 2017. Želim osvojiti še več naslovov. “

Za Real je Iker doslej odigral že 474 tekem, pri tem pa je prijel 533 golov, kar pomeni, da v povprečju prejme 1.12 gola na tekmo, kar pa je dober podatek, če vemo, da ima Real Madrid v “krvi” napadalen nogomet.