X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Granero

Esteban Granero se je v soboto vpisal v zgodovino kot prvi strelec na uradni tekmi na štadionu Cornella-El Prat. O tem in nekaterih ostalih temah se je razgovoril na tiskovni konferenci.

Zadel si že na prvi tekmi na kateri si začel v prvi enajsterici. Se ti zdi to najboljši način, da dokažeš, da si zaslužiš mesto v začetni postavi?

Doseganje zadetkov je pomembno, ker pridobiš na samozavesti. To je bil naš prvi gol v gosteh po katerem smo lahko nadaljevali bolj umirjeno.

Ti pozicija na kateri si igral v soboto najbolj odgovarja?

To je moja naravna pozicija. Trener pričakuje od mene tisto kar mi gre najbolje. Imamo veliko igralcev, ki se gibljejo med obrambo in napadom.

Po dveh tekmah vse kaže, da bo La Liga dvoboj med Realom in Barcelono…

O Barceloni bomo razmišljali, ko bomo igrali proti njim. Ekipa ima v mislih le naslednjo tekmo, karkoli drugega nam ne bi prineslo nič dobrega.

Ali ekipi odgovarja, da čaka v obrambi in preži na protinapade?

Ne zanašamo se na protinapade. Radi imamo žogo v svoji posesti, čeprav nam včasih tudi protinapadi prinesejo zadetke.

Gol si posvetil Jarque-ju. Si načrtoval takšno čustveno proslavljanje?

Ja, na ta način sem pokazal spoštovanje njegovim navijačem, njegovim soigralcem in njegovi družini. To je bil prvi zadetek na tem štadionu, zato se mi zdi primerno, da je zadetek posvečen njemu.

Čeprav je Cristiano zatresel mrežo, ljudje pravijo da je preveč nestrpen glede tega…

Veliko je govora o mnogih stvareh, ampak nič od tega ni smiselnega. Cristiano je vredu. On je v svoji ligi. Mi se zavedamo tega, on se zaveda tega zato je normalno, da ljudje pričakujejo preveč od njega. Igra dober in lep nogomet in bo eden izmed najpomembnejših igralcev La Lige.

Začenja se Liga Prvakov. Je čas za novo slavje Reala?

Ligi Prvakov posvečamo veliko pozornosti. Vsi vedo, da se v prejšnjih letih nismo izkazali. Hočemo doseči boljše rezultate, radi bi prišli v finale in osvojili lovoriko na domačih tleh.