X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Espanyol 0-3 Real Madrid: Trije zadetki in globina v moštvu

Shrani.si

Real Madrid je ne tekmi proti Espanyolu pokazal veliko »globino«  v njegovi ekipi. Na novem stadionu poimenovanem Cornella – El Prat, je namreč začel kar s štirimi novimi igralci v začetni enajsterici. Granero je zabil prvi zadetek tik pred koncem prvega polčasa, nato pa sta se v drugem polčasu med strelce vpisala še Guti in C. Ronaldo. Iker Casillas pa je na tej tekmi praznoval tudi svoj deseti jubilej igranja s prvo ekipo.

Trener Madrižanov Manuel Pellegrini je glede na prvo tekmo, v začetni enajsterici napravil kar štiri zamenjave. Cristiano Ronaldo, Raul, Lass in Garay so ostali na klopi, medtem ko so tekmo začeli Granero, Higuain, Guti in Metzelder.

V prvem polčasu smo spremljali zanimivo predstavo obeh moštev. Espanyol je imel kar nekaj priložnosti iz standardnih situacij, medtem ko je na drugi strani po Granerovi podaji iz kota skoraj zadel Metzelder. Espanyol je zapravil dve odlični priložnosti za vodstvo. Pri prvi je strel Moisesa (18′) odlično ubranil Casillas, pri drugi pa je Arbeloa odbil žogo iz golove črte (34′).  Za tem je na sceno stopil Guti, ki je s svojimi podajami večkrat zmedel nasprotnikovo obrambo. Eno od njegovih podaj je sprejel Benzema, ki je uspel tudi sprožiti  strel proti golu Kamenija (35′), vendar je bil pri strelu nenatančen. Najboljša akcija tekme je sledila v 38. minuti. Po prekrasni akciji Xabija Alonsa, Gutija in Kakaja je močan strel sprožil Marcelo, vendar se je vratar domačega moštva Kameni ob strelu zelo izkazal. 20 sekund zatem pa je Granero zabil svoj prvi gol v tej sezoni, po tem ko sta s Kakajem lepo izigrala obrambo domačih. »Pirat« je s tem postal tudi prvi strelec na novem stadionu Cornella-El Prat.

V drugem polčasu sta za domače na igrišče stopila tudi De le Pena in Coro, ki sta zamenjala Ivana Alonsa in Nakamuro. Na drugi strani je tudi trener gostujočega moštva Manuel Pellegrini zamenjal Benzemaja in Higuaina, v igro pa sta vstopila C. Ronaldo in Raul. Drugi gol tekme je padel v 76. minuti. Kaka je preigral branilca domačega moštva in podal do Gutija, ki je s prefinjenim strelom ugnal Kamenija. V podaljšku drugega polčasa se je med strelce vpisal tudi C.Ronaldo, ki je v zadetek spremenil še eno od čudovitih podaj Gutija.

Stadion: Cornellá-El Prat, Barcelona, 40.500 gledalcev
Sodnik: Pérez Burrull
Espanyol 0-3 Real Madrid

Shrani.si Shrani.si Shrani.si