X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Miguel Pardeza

Športni direktor Miguel Pardeza je komentiral dogajanje okoli kluba pred prvo tekmo Lige prvakov.

Vsi sanjamo finalu Lige prvakov na Bernabeu.
Te sanje moramo sprejeti previdno. Pot to tega bo dolga in moramo imeti nadzor nad evforijo. Ekipa je motivirana. To tekmovanje je posebno, ker smo si prizadevali za podpise najboljših igralcev in zaradi samega finala.

Na stavnicah ima največ možnosti za zmago Barcelona, Real Madrid pa je na drugem mestu.
Barcelona si je zaslužili to pravico, saj so aktualni prvaki. Lansko leto so imeli izjemno leto, saj so osvojili vse tri naslove, zaradi tega je logično, da kotirajo tako visoko. Kljub temu, ima Real Madrid zavidljivo zgodovino, ki podpira naše sedanje stanj, poleg tega pa si prizadevamo za zmago v Ligi prvakov.

Govorite o nadzoru evforije. Ali vas skrbi ta?
Nismo zaskrbljeni, vendar včasih lahko pričakovanja pokvarijo realnost. Ljudje enostavno preveč lahko govori o osvojitvi naslovov. Prepričan sem, da bo ekipa storil vse iz dneva v dan in mi ji bomo pomagali pri tem, da uspe. To je šport in stvari moramo jemati enostavno. Upam, da se bo vse dobro razpletlo.

Real Madrid je bil v zadnjih letih vedno izločen že v osmini finala. Ste našli razlog za to?
Kot je že dejal Pellegrini, z nasmehom na obrazu, bomo vsaj poizkušali preskočiti to oviro. Seveda ni normalno za klub kot je Real Madrid, da je toliko let zapored izločen v istem krogu tekmovanja in prepričan sem, da se tokrat to ne bo zgodilo.

Je rotacija igralcev rešitev?
Rotacije imajo veliko prednosti in slabosti. Imeti točno določeno prvo postavo je sedaj preteklost, danes je bistvenega pomena uporabiti celotno ekipo. Igralec lahko zmaga dve ali tri tekme, vendar so naslovi osvojeni s solidno celotno ekipo, kot je naša. Pomembno je, da igralci čutijo, da pripadajo ekipi.

Laporta je dejal, da Valdano ne ve, kakšna je Katalonija.
Bolj kot to, da Valdano ne razume Katalonije, je to Laporte ni razumel Valdana, ki je v Španiji dovolj let, da razume politične in družbene stvari. Ni želel užaliti nikogar. Povedal je samo svoje mnenje, ki ga moramo spoštovati, kot mnenje vsakega drugega.

Zdi se, kot da Barcelona išče spopad tako na kot tudi izven igrišča.
Real Madrid ima na milijone oboževalcev povsod po svetu in na to smo ponosni. Naše športne vrednote pridejo v poštev le, ko ljudje spoštujejo klub na bilo kakršen način in nas ne zanimajo nobene politične razprave z Barcelono.

Je Laporta pokazale prezir do Real Madrid?
Ne vem. Real Madrid je tradicionalno šibka točka Barcelone. Johann Cruyff, začetnik sodobne Barcelone, ni nikoli prenehali cenili vrednote Real Madrid in Klub je vedno priznal dober nogomet Barceloni, ko je ta osvojila naslove. To je vse del športnega duha, ki bi ga moral imeti vsak velik klub.