X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pellegrini: “Vsako tekmo posebej!”

Kaj vam pomeni Liga prvakov?
Vsi vemo, koliko je tu pozornosti, ampak tudi igranje v Ligi je zelo pomembno.  Je veliko dobrih ekip in moramo začeti z pravim nastopom.

Bo nastopil tudi Pepe?
Igral je zelo dobro z reprezentanco in tudi v predsezoni je sodeloval tako kot vsi drugi. Je v ekipi, bomo pa videli, kdo bo igral.

Bodo tisti, ki so bili na klopi proti Espanyolu, začeli proti Zurichu?
Bomo videli. Ker niso igrali, so seveda spočiti, zato bodo najbrž nekateri igrali…

Bo ekipa, ki bo začela proti Zurichu, bolj zvezdniško orientirana?
Ne, to je nekaj, kar si izmislite vi novinarji. Ni nobene ekipe, ki bi bila zvezdniško orientirana, imamo 23 igralcev in vzamemo vsako tekmo posebej. Odločam se na podlagi stvari, ki so se zgodile med tednom.

Boste rotirali igralce tudi v LP?
Tu ni vnaprej pripravljenega plana, ni potrebno, da so rotacije vsako tekmo. Ni tu samo vprašanje spočitosti in pripravljenosti, ampak tudi, da so vsi na isti ravni.

Je boljše imeti dobro ekip ali željo po zmagi?
Delamo dobro ekipo in moramo igrati najbolje proti vsakemu nasprotniku. Imamo spoštovanje do Zuricha in siguren sem, da bodo naredili vse, da zmagajo.

Je dejstvo, da se Real že 5 let zapored ni uvrstil v četrtfinale, moteče?
To je slabo za ekipo, kot je Real. Moja glavna skrb je, da se to ne ponovi!

Je zmaga v LP glavni cilj to sezono?
Ne zame. Igralci morajo biti dozoreli, da vejo, kaj je na kocki. Danes imamo LP in to šteje največ, kar pa ne pomeni, da lahko izgubimo v nedeljo. In še finale na Bernabeuu doda veliko težo, ampak verjamem, da smo zmožni igrati več tekem na enkrat. Cilj je osvojiti vse 3!

Kaj pa kaj Zurich?
Videl sem veliko njihovih tekem in igrajo napadalno. Imajo močne napadalce, tako da bomo videli, kako zaustaviti njihovo orožje in uporabiti naše.

Se je lažje pripraviti na »neznano« ekipo, kot je Zurich ali npr. Milan?
Ravno zdaj… Zurich, ker se osredotočamo na vsako tekmo posebej.

Kakšne so razlike med duom Guti-Lass in duom Lass-Xabi Alonso?
Pomembno je, da imamo variacije. Ekipo oblikujemo po tem, koliko sposobnosti imamo na voljo. Ne pozabimo še na Diarraja in Gaga, ki imata pomembno vlogo…