X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Raul: “Povrniti si moramo sloves v Evropi”

Tekma je zelo pomembna za Zürich, kaj pa za Real Madrid?

Tudi za nas. To je pomembna tekma. Čutimo, da je to naše tekmovanje. To je najbolj prestižno tekmovanje in želimo ga končati na vrhu. V preteklih letih nismo igrali na nivoju, ki bi se spodobil za Real Madrid. Upamo, da bomo dosegli finale Lige Prvakov, ki se tokrat igra na našem stadionu.

Kakšna je vaša motivacija, sedaj ko vemo kje se bo odvijalo finale LP? In kako je s pritiskom, ki leži na vas, ker se zadnjih pet let niste uvrstili višje kot v osmino finala?

Dejstvo, da se finale igra na našem stadionu, nam daje veliko motivacije, vendar moramo najprej povrniti ugled kluba v LP, ki smo ga izgubili v zadnjih letih in to čim prej. Za to ni boljšega načina, kot pa naša zmaga v torek zvečer. Želimo si vse tri točke. Z majhnimi koraki želimo priti do težko željenega cilja.

To je morda najboljša ekipa v zadnjih letih. Sedaj ni več nobenih izgovorov.

Klub se je zelo izkazal z novimi okrepitvami. Novi igralci so dvignili nivo igre te ekipe. Že od predsezone trdo treniramo, prav tako smo dobro igrali tudi v prvih dveh ligaških tekmah.  Upamo, da je to prava pot, s katero se bomo čim prej kvalificirali v naslednji del tekmovanja. Če končamo na vrhu – super. To bi nam res olajšalo naše delo.

Koliko igralcev Züricha poznate?

Enega, ki je nekoč igral za Osasuno. Ogledali si bomo nekaj njihovih posnetkov iz zadnjih tekem, da bomo imeli boljšo predstavo o tem s kom igramo. Vem, da so drugi v njihovem prvenstvu in so remizirali le eno tekmo. Imajo težave na gostovanjih. Prepričan sem, da bodo dali vse od sebe, sedaj ko igrajo tekmo z Real Madridom. Moramo biti pripravljeni in zbrani. Bilo bi nam veliko lažje, če bi obdržali nivo igre iz prejšnjih tekem.

Pellegrini namenja počitek igralcem zaradi velikega števila tekem. Bi raje igrali vsako tekmo?

Vsak v tej ekipi se mora počutiti pomemben. Vsi vemo kako veliko se zahteva od nas sedaj, ko igramo tekmo na vsake tri, štiri dni in vsi želimo zmagovati. Dobro je, da obstaja tekmovalnost znotraj ekipe, da so igralne minute razdeljene med igralce in da dosežemo končnico spočiti. To je modra odločitev.

V Španiji ste zelo cenjeni, kaj pa v Evropi?

Počutim se cenjenega in spoštovanega, obenem pa sem zelo ponosen na mojo kariero. Vesel sem, da lahko po 15ih letih še vedno igram na tem nivoju, zadovoljen sem s soigralci, ki jih imam. Všeč mi je tudi še vedno prisotna želja po osvajanju naslovov in upam, da Real Madridu letos uspe uresničitev vseh zadanih ciljev.