X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

FC Zürich 2-5 Real Madrid: Veličasten debi Reala

Shrani.si

Real Madrid se je boril, dominiral in zabil veliko zadetkov na tekmi proti Zürichu. Cristiano Ronaldo, Raul in Higuain so zadeli v prvem času. Domačini so v drugem polčasu sicer dvakrat zadeli, vendar sta Ronaldo in Guti z novima zadetkoma razblinila vse dvome o zmagovalcu.

Pepe, Drenthe, Cristiano in Raul so bili novi obrazi v včerajšnji začetni enajsterici. Zürich je tekmo začel zelo ofenzivno in je po izvajanju kota imel tudi prvo pravo priložnost na tekmi. Magairaz je bil podajalec, ki je žogo uspel podati do Stahela in Tihinena, nakar je Casillas bil prisiljen posredovati, po rahlem strelu s peto. Sčasoma je Real začel prevzemati nadzor nad potekom srečanja, predvsem so bili aktivni Raul, Higuain in Ronaldo. Portugalski zvezdnik je v 27. minuti po izvajanju prostega strela  in slabem posredovanju domačega vratarja, zabil tudi prvi zadetek na srečanju.

Dobra igra obrambe in zvezne vrste sta dovolili Realu da igra ti. »nogomet na dotik«, ki je utrudil njihove nasprotnike. Po prodoru Higuaina in slabem strelu proti golu, je žoga končala pri Raulu, kjer jo je v 33. minuti brez težav spremenil v drugi zadetek na srečanju. To je bil 65. zadetek kapetana v Ligi Prvakov. Nekaj minut kasneje je Raul podal žogo do Higuaina, ki je uspel lepo preigrati Rocho in kasneje tudi premagati vratarja Leonija.

Vendar se niti Zürich, niti njihovi navijači niso predali. Švicarji so po odmoru na igrišče prišli z željo po preobratu. Storili so več prekrškov in igrali trdo igro. Xabi Alonso se je ob enem od grobih štartov poškodoval in zamenjal ga je Fernando Gago. To se je zgodilo v 59. minuti srečanja. Najprej je za domačine imel priložnost Koch, kasneje pa je po zaigranem prekršku Vonlanthena uspel zadeti Margairaz.

Domačini so izkoristili šokirani Real Madrid in so že v naslednji minuti po izvajanju kota zopet uspeli zadeti. Madridiste so se tedaj odločile, da bodo dokončno odločile tekmo. Cristiano Ronaldo je zadel po izvajanju prostega strela s približno 30ih metrov razdalje, kasneje pa je s čudovitim lobom uspel nasprotnikovega vratarja premagati tudi Guti.

Stadion: Letzigrund
Sodnik: Martin Atkison
FC Zürich 2-5 Real Madrid

Shrani.si Shrani.si Shrani.si