X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Arbeloa

Alvaro Arbeloa je igral za Real Madrid Castillo preden je podpisal za Deportivo in kasneje za Liverpool. Sedaj se je vrnil z veliko željo po osvajanju lovorik.

Za Realom je uspešen začetek sezone, ko ste zabeležili 3 zmage in dosegli 11 zadetkov. Lahko take predstave pričakujemo tudi v prihodnje?

Ja, ker z igralci, ki jih imamo v ekipi ne moremo igrati drugače. Naš stil je napadalna igra z visoko posestjo žoge. Tako lahko igramo in tudi trenerju je tak stil igre zelo všeč. Imamo še veliko rezerv v igri in veliko delamo na tem, da bi napredovali.

Po dobrem začetku je normalno, da so pričakovanja navijačev visoka.

Prezgodaj je govoriti o lovorikah, saj smo komaj začeli sezono. Igralci si želimo lovorik vendar se zavedamo, da je pred nami naporna sezona.

V ekipi je veliko igralec iz mladinskega pogona.

Ja, tega smo si vsi želeli. Imamo tri domače igralce, ki igrajo tu že več kot deset let in so dokazali svojo kvaliteto. Tudi ostali smo pripravljeni dokazati, da smo sposobni igrati za ta klub.

Raul in Cristiano sta odlično igrala proti Zurichu, kljub temu sta največkrat tarči kritik.

O Raulu ni potrebno reči ničesar več. Ko smo bili mladinci nam je veliko pomagal in od takrat se ni nič spremenilo. Je idealen kapetan, njegova statistika in njegove predstave govorijo njemu v prid. Krizitiranje Raula na tej stopnji nima smisla. Cristiano se iz dneva v dan počuti boljše. Je bolj osredotočen in sproščen, trudi se izboriti svoje mesto v ekipi za kar smo mu hvaležni.

Letošnje leto se zdi idealno za novo slavje Reala v Ligi prvakov.

Zmagati v Ligi prvakov nikakor ne bo lahko. Zavedamo se, da bomo morali premagati najboljše evropske ekipe in vsaka napaka je lahko usodna. Pet let brez uvrstitve v četrtfinale ni sprejemljivo in to moramo popraviti. Letos je želja še večja saj bo finale odigran na našem štadionu.

V nedeljo gostite Xerez kar je lepa priložnost, da potrdite dobro formo z zmago in lepim nogometom.

Xerez nam sigurno ne bo kar podaril zmage. Iz kroga v krog moramo igrati bolje. Ker igramo doma moramo igrati 100%, držati posest žoge in konstanto napadati, vendar se ne smemo sprostiti, kajti Xerez je dobra ekipa.

Bo La Liga dvoboj med Realom in Barcelono, kot je bilo to v preteklosti?

Ne vem. To ni odvisno od nas in Barcelone ampak od Valencie, Atletica, Seville in Villareala. To so vse odlične ekipe, ki se bodo borile za najvišja mesta.

Kaj je ključ do zmage v prvenstvu? Veliko govora je o rotaciji igralcev.

Če želiš tekmovati v vseh tekmovanjih potrebuješ ekipo sestavljeno iz 23ih kvalitetnih igralcev. Glede tega nimamo skrbi kajti naša ekipa je impresivna. Bilo je tudi do pet ali šest sprememb v začetni postavi in ekipo se je dobro odzvala.

Je kakšna tekma, ki jo posebej nestrpno pričakujete?

Clasico proti Barceloni. Termin je določen in bil bi presrečen, če bi zaigral na tej tekmi.