X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Iker Casillas

Iker Casillas meni, da ima ekipa dober začetek sezone.

Veliko se govori o prostih strelih Cristiana Ronalda. Ali je res, da žoge, ki se uporabljajo v Ligi prvakov, pomagajo igralcem doseči takšne učinke?
Nove žoge bodo “prizadele” vratarje , saj so narejene tako, da pomagajo igralcem doseči zadetke. Ta nova žoga tako otežuje stvari za vratarje, vendar to ni slaba stvar. Ljudi običajno ne skrbi za gole, kot so bili ti, ki so se zgodili na tekmi proti Zurich. Kakorkoli že, mislim, da ljudje ne bi smeli iskati izgovorov.

Ali Cristiano Ronaldo brcne žogo močno?
Ima drugačen način brcniti žogo. Brcne jo z nartom in če to stori močno ima vpliv na žogo, zato lahko res otežil delo vratarju. Za navijače je tako videti, kot da je vratar naredil napako, vendar je takšen strel lahko zelo problematičen za vratarja.

Kako se pripravljate na tekmo proti Xerezu?
Enako kot na katero koli drugo tekmo, želimo dobiti vse tri točke. Ta vikend bo zapletena za nas, ker se bomo doma pomerili proti Xerezu in v gosteh proti Villarrealu. Obe tekmama pa sledi domača tekma proti Tenerifam. Tako Tenerife, kot Xerez sta komaj letos napredovala iz druge luge, zato bi lahko predstavljala težave za nas. Moramo pa obe tekme vzeti zelo resno.

Še vedno prejemate zadetke iz prekinitev …
Prejeli smo gol iz prostega strela, enega iz kota in drugega iz najstrožje kazni. Mogoče je videti katastrofalno, vendar smo igrali samo tri uradne tekme in je še vedno prezgodaj za končne sklepe. Delamo na tem, vendar bomo na koncu dobili tudi druge vrste golov.

Ali Cristiano Ronaldo izvaja tako dobro proste strele, kot jih je Roberto Carlos? 
Je zelo dober in vodilni igralec pri tem, tako kot je bil takrat Roberto Carlos. Kaka je prav tako zadeval iz prostih strelov v Milanu. Pomembno pri tem je vedeti, da je lahko tudi igralec kot Cristiano nevaren iz prostih strelov.

To je vaša že deseto leto v ekipi. Je to najboljša skupina igralcev, kar jih je kdaj ekipa imela?
To je očitno odlična ekipa. Odlične ekipe potrebujejo odlične rezultate. Če si bomo zaslužili to, potem bomo morda lahko osvojili naslove na koncu sezone. Imeli smo zvezde, kot so Ronaldo, Beckham in Zidane  sedem let nazaj. Osvojili smo Ligo prvakov, ker smo bili močna ekipa. Tudi sedaj imamo odlične igralce. Vsakdo se zdi, da se veseli z Real Madridom.

Bi bil neuspeh, če ne bi dosegli finala Lige prvakov v tem letu?
To je težko vprašanje. Čutimo večji pritisk kot ostali, ker se bo finale odvijalo na našem stadionu, vendar si ne smemo privoščiti, da bi bili obsedeni s tem. Moramo dobro igrati v skupinskem delu. Že pet let se nismo prebili dlje od osmine finala. 

Je Xabi Alonso nujen pri tem?
Ni normalno, da dobimo dva gola v eni minuti. Xabi je pomembna, vendar je tudi ostalih 23 igralcev pomembnih. Imamo veliko in odlično ekipo. Guti, Gago ali Diarra bodo dobili priložnost, le če bodo lahko igrali.

Ali je Barcelona referenca po osvojitvi treh naslovov lansko leto?
Ne smemo se primerjati z Barcelono. Imeli so odlično sezono, kjer so osvojili tri naslove in igrali dober nogomet. Vendar pa moramo stvari vzeti enostavno, narediti kar moramo, korak za korakom. Naš začetek sezone je bil tako dober, kot smo si ga želeli.

Kako je “zmleti” nasprotnike na prvi tekmi nove sezone Ligi prvakov?
Občutek je dober. Zurich ni tako močan kot Milan ali Olympique Marseille, vendar pa je to pozitivno, da začnemo z zmago. Mesto v naslednjem krogu bomo iskali pri zadnje omenjenih dveh ekipah.

Kakšen je odziv navijačev?
Najbolj jasna slika je bila videti že na samih predstavitvah, kjer so navijači pokazali svoje navdušenje. Klub je opravil fenomenalno delo s okrepitvami z najboljšimi igralci v Evropi in tudi nekateri najboljšimi španskimi igralci. To vrača navdušenje navijačem, še toliko bolj po uspehu Barcelone. Poizkušali bomo vrniti veselje našim navijačem letos.

Pellegrini je začel z rotacijami. Ali je igralcem všeč ta sistem?
Verjamem, da so rotacije pozitivne. Zadnja sezona je bila dolga, najprej Euro, potem Pokal konfederacij in letos svetovnega pokala. To pomeni, da je potrebno načrtovati rotacije v tej sezoni. Odvisno bo od forme posameznega igralca, vendar bo vsak dobil svojo priložnost. 

Kaj si mislite o sodniku v Zürichu?
Angleški sodnik je dopuščal malo več, vendar smo se po tekmi pogovarjali in videli, da smo mi dobili kar šest kartonov, medtem ko nasprotnik samo dva. To je sedaj manj pomembno, saj smo zmagali, vendar prosim sodnike za boljše sojenje, ker je veliko na kocki.

Ne bi si želel biti vlogi vratarja Züricha na tej tekmi?
Na srečo, je Cristiano Ronaldo na naši strani zdaj. Vratarja morajo posvetiti veliko posebno pozornosti strelom, ko nekdo brcne žogo tako močno.