X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pellegrini: “Vsi smo osredotočeni”

Na sobotni tiskovni konferenci je Manuel Pellegrini poudaril, da mora ekipa narediti še veliko za izboljšanje igre in da zmage niso odvisne samo od enega igralca.

Kako je z Albiolom?
Je na listi vpoklicanih in pripravljen za igranje.

Kako vidite Sergia Ramosa, da igra kot centralni branilec ali vzdolž boka?
Sergio je na srečo spet zdrav in se je pripravljal tekmo, ki je pred nami. Mislim, da je predvsem bočni branilec, vendar je vsestranski.

Ali je najslabša stvar o Xerezu, da se zdi, da so lahek nasprotnik?
Razmišljanje o tem, da si že zmagal preden se je tekma sploh začela, vedno zapleta stvari, vendar je ekipa psihično pripravljena. Trudimo se igrati kot uravnotežen kot lahko, zato v nedeljo ne bo nič drugače.

Ali je Kaka tisti igralec, ki bo najverjetneje počival, glede na to, da bo naslednja tekma proti Villarrealu?
Že zadnjič sem povedal, da nimam v naprej določene postave. Nimam težav z igranjem enake postave dveh tekmah zapored. Videli bomo, kako se igralci počutijo v nedeljo in od tega bo odvisna postava.

Kakšno je vaše mnenje o novi Messijevi pogodbi?
Sploh nisem mislil o tem. On je velik igralec, zato sem prepričan, da si je zaslužil.

Zdi se, kot da je nekaj skrivnega pri prostih strelih Cristiana Ronalda.
Mislim, da je ta skrivnost vsem znana. Žogo brcne z veliko močjo, da ima pravo hitrost in smer. Ne verjamem, da obstaja veliko več drugih razlag.

Kaj ste govoril sredi petkovega treninga?
Bil je povzetek tega, kar počnemo. Moramo se zavedati, da moramo spremeniti nekatere stvari, obdržati druge, gledati iz pozitivnega vidika … Pogovori so del treningov in se prisotni vsak dan.

Kako se občutila odsotnost Xabi Alonsa?
Je odličen igralec, vendar pa je to tudi odlična ekipa. Je zelo koristen na igrišču, toda ekipa je bil zgrajen tako, da ni odvisna od enega igralca. Upam, da kmalu okreva.

Kako vidite obrambo? Ali vas skrbi prijemanje golov iz prekinitev?
Ekipa je zelo uravnotežen. Nihče še ni zares osvojil našega kazenskega prostora, tudi v predsezonskem času ne. Prijeti zadetki so bili osamljeni, ki se zgodijo v zgolj nekaj sekundah. Vsekakor so odvisni od številnih dejavnikov, vendar bomo še naprej delali na prekinitvah. Smo zaskrbljeni zaradi tega, vendar se bo ekipa trudil izboljšati to v prihodnje.

Ali menite, da se bo Xerez pomaknil nazaj in se zaprl v obrambi?
Težko je reči. Lahko se, lahko pa bodo iskali tudi zmago. Smo pripravljeni na težave, na katere bomo lahko naleteli in upam, da smo jih sposobni premagati. V zvezi s tem sem bolj zaskrbljen kako bomo to storili. Pokazali smo izjemen občutek ravnotežja do sedaj in imamo visok odstotek doseganja zadetkov.