X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Albiol

Igrali ste v centru obrambe skupaj s Pepejem, Garayem in Metzelderjem. Kdo je vaš najljubši partner?
Zelo dobro sem se počutil z vsemi tremi. Lahko je igrati v takšni obrambni vrsti.

Problem Real Madrida so standardne situacije…
Trener ve kako rešiti te probleme. Raje se ubadam s temi problemi zdaj, kot pa proti koncu sezone. Na tem področju se bomo zelo izboljšali in zato ne vidim nobene potrebe po pretiranem obremenjevanju s to tematiko.

Ekipa je pokazala dobro napadalno moč.
Da, imamo izreden napad. Kakorkoli že, proti Xerezu nismo igrali dobro, prav tako si nismo priigrali toliko priložnosti kot si jih ponavadi. Hitro smo uspeli zadeti in morda nas je tudi to malce uspavalo. Tekme se ne zmagajo lahko. Pomembno je tudi, da včasih veš potrpeti.

Zakaj je bilo tako težavno razvijati igro v prvem polčasu?
Začeli smo dobro in zdelo se je kot, da nam bo vse šlo super od nog. Vendar se je nasprotnik kmalu opogumil in stvari na igrišču so se poslabšale. Povzročili so nam več problemov, kot smo pričakovali. Ko igramo doma, moramo imeti v nogah večjo posest žoge. Najpomembneje je, da smo zmagali. Osredotočiti se moramo predvsem na pozitivne strani naše igre, kajti še vedno smo le v septembru. Moramo biti potrpežljivi.

Kako se počutite v tem moštvu?
Počutim se enakovrednega vsem ostalim. Uživam v velikem številu minut, ki mi jih namenja trener in upam, da bom jih uspel čimboljše izkoristiti. Zadovoljen sem tako na osebnem kot na ekipnem nivoju. Vsi imamo na igrišču svoje naloge, moja je branjenje, kajti v napadu že imamo dovolj kvalitetnih igralcev. Lepo je biti v ekipi s takšnimi igralci.

Pred vami je gostovanje pri Villarealu, ki do sedaj v letošnji sezoni ni uspel nanizati dobrih rezultatov.
To je težko gostovanje, na zadnjih dveh obiskih na El Madrigalu sem z Valencijo izgubil. So nevarna ekipa in pred nami je težka tekma. Od prve minute dalje bomo poskušali doseči zmago naše ekipe, kajti zanimajo nas le vse tri točke. To bo za nas pravi test.

Lahko ekipa zmaga špansko prvenstvo, če ima le dober napad?
Igrali bomo dober nogomet. Imamo igralce, ki so tega sposobni. Barcelona ima že zgrajeno ekipo in logično je, da so boljše uigrani. Težko je vzdrževati nek nivo igranja na vsaki tekmi, vendar nam bo tudi to uspelo. Moramo biti potrpežljivi.