X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-0 Xerez

Shrani.si

V devetih dneh je uspelo Real Madridu na svoj račun vknižiti prav tako devet točk v Ligi prvakov in v La Ligi. Prve tri točke so prišle na tekmi proti Espanyolu, niz zmag se je nadaljeval v Zürichu in sedaj je prišla še zmaga proti Xerezu, kar pa je, če gledamo vse uradne tekme Reala že četrta zmaga na prav toliko tekmah. Proti Xerezu so gole dosegli Cristiano Ronaldo dva (v španskem prvenstvu je tako v treh tekmah dosegel že štiri zadetke), Guti, Benzema in po dolgem času ponovno Van Nistelrooy, kar je bilo dovolj, da se je Real Madrid povzpel na vrh lestvice v španskem prvenstvu.

Real Madrid in Xerez se nista še nikoli srečal v španskem prvenstvu pred včerajšnjo tekmo. Na zgodovinski prrvi tekmi med Real Madridom in Xerezom je prvič v sezoni po okrevanju, mesto v prvi postavi dobil tudi Sergio Ramos, s čimer je dokazal, da je poškodba leve ahilove tetive že preteklost. Druge spremembe v začetni postavi, v primerjavi s tekmo v Zürichu, so bile na centralsekm branilskem položaju, kjer je Garay tvoril centralni branilski par z Albiolom in Marcelo, ki je začel tekmo na levem bočnem branilskem položaju. Gago je na sredini zamenjal poškodovanega Xabi Alonsa, v napadu pa je nasmesto Higuaina zaigral Benzema.

Tekma se je začela, kot je bilo za pričakovati, z golom. Real Madrid je takoj od prvega piska na tekmi krenil v napad in še preden je bilo konec prve minute je Cristiano Ronaldo prvič izigral obrambo Xereza. Portugalec se je poigral z vsemi branilci Xereza in z natančnim ter močnim strelom iz roba kazenskega prostora prvič premagal gostujočega vratarja Renana. Na naslednjo odlično priložnost ni bilo treba dolgo čakati. Cristiano Ronaldo je še enkrat več močno streljal s približno dvajsetih metrov, vendar je Renan uspel ubraniti strel, odbita žoga pa je prišla do Raula, ki je takoj streljal, vendar je bil Renan še enkrat na mesto, Realu pa se je preko Kakaja ponudila še tretja priložnost za dosego drugega zadetka v samo enem napadu, vendar je Brazilec streljal mimo gola. Takrat je bilo enostavno za pričakovati, da bo Xerez popustil pod težo napada Reaka, vendar se to ni zgodilo.

Xerez je počasi pridobival na posesti žoge, prav tako pa je iskal svojo priložnost za gol iz prekinitve. Tako je Viqueira iz prostega strela prišel zelo blizu prvega gola Xereza, saj je zadel prečko (10′). “Azulinosi” so preko kotov in prekrškov prihajali vedno bližje kazenskemu prostoru Reala, kjer se je v primeru, da nista razčistila situacije Albiol in Garay, izkazal Iker z dobrimi posredovanji. Čeprav redko je ob koncu prvega polčasa imel priložnost tudi Real, med njimi Raul (41′), ki mu po dobri podaji Marcela z leve strani ni uspelo zadeti. Na drugi strani so bili še enkrat nevarni gostje, natančneje Aythami, ki je bil nenatančen z glavo in prvi polčas se je končal s tesnim izidom 1-0.

Xerez je v drugem polčasu nadaljeval v podobnem napadalnem stilu. Na Bernabeu so prišel z namenom, da se zabavajo proti eni najboljših ekip na svetu, dobili pa so celo lepe priložnosti za zadetek. Varovanci Manuela Pellegrinija pa so medtem želela še drugi zadetek, ki bi razblinil vse dvome o zmagovalcu. Kaka je bil zelo blizu temu, potem ko je njegov strel na golovi črti prestregel Aythami (48′). Xerez je poizkusil svojo srečo s kombinacijo med Armenteros in Maldonado, vendar je strel slednjega Casillas obranil (52′). Manuel Pellegrini je bil prisiljen nekaj spremeniti na igrišču, zato je na klop poklical Raula in Kakaja, v igro pa namesto njuju poslal Granera in Gutija, kar se je kasneje izkazalo za pravo potezo. V 75. minuti je kot iz desne strani izvajal Granero, ki je v kazenskem prostoru lepo našel Cristiana Ronalda in Portugalec je z visokim skokom dosegel še drugi zadetek na srečanju in tako dokazal, da lahko dosega zadetke tako z nogo, kot tudi z glavo.

Azulinosi so imeli zelo malo časa, da se zberejo, ko so prejeli še tretji zadetek. Tokrat je bil Cristiano Ronaldo bil podajalec, potem ko je podal Benzemaju, vendar je ta zgrešil žogo, Guti pa te napake ni ponovil in dosegel zafetek (78′). Vendar pa še to niso bili vsi zadetki kraljevega kluba na tej tekmo, saj je vsega tri minute kasneje Benzema dosegel prvi uradni gol v belem dresu po lepi podaji Van Nistelrooy, ki je le na igrišče prišel vsega tri minute prej. Nizozemec pa je nato še sam dosegel zadetek med nogama Renana (89′), prvega po slabem letu, vendar se je ob tem tudi ponovno poškodoval.

 Postavi

Stadion: Santiago Bernabeu, 74.353 gledalcev
Sodnik: Delgado Ferreiro
Real Madrid 5-0 Xerez


Shrani.si Shrani.si Shrani.si