X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intevju: Ramos

Že tri mesece niste odigrali uradne tekme.
Teči sem pričel v Zahari, 10 dni pred koncem dopusta. Opazil sem, da imam pretegnjeno Ahilovo tetivo in zato sem se odločil, da opravim pregled. Zdravniki so opravili nekaj testov in ugotovili, da zares gre za poškodbo.

Se sedaj počutite boljše?
Veliko boljše. Poškodba me je zelo motila, kajti zaradi pomanjkanja igralnega premora je nikakor nisem mogel sanirati. Sedaj začenjam znova.

Boste letos igrali boljše kot lansko sezono?
Lani sem odigral veliko število tekem, vključno z evropskim prvenstvom. Človeško telo pa lahko zdrži samo določeno število naporov. Po Pokalu konfederacij sem imel dva meseca in pol počitka in tako sedaj začenjam znova s ponovno napolnjenimi baterijami.

V lanski sezoni se je zdelo, da se potiskate preko vseh meja.
Pred dvema letoma sem prejel udarce med dvema tekmama, vendar sem se sčasoma ustavil, saj sem si zlomil nos. Lansko leto sem skozi sezoni prejel še več udarcev, kajti v ekipi je bilo premalo igralcev. Napori sicer opravijo svoje med tekmo, vendar telo kasneje začuti stranske efekte. V ekipi ni bilo rotacij in primoran sem bil igrati vsako tekmo. Sedaj bom bolj skrbel zase in stvari opravil na prav način.

Kje raje igrate, na mestu desnega bočnega ali centralnega branilca?
Na mestu desnega bočnega. Kot centralni branilec je tvoja edina naloga pokrivanje svojega igralca. Ko igraš na boku pa se moraš tudi izredno veliko gibati. Na tekmi na tej poziciji v povprečju pretečem razdaljo med 12imi in 13imi kilometri.

Brez pravih krilnih igralcev, so pričakovanja od bočnih igralcev še veliko večja.
Kdorkoli igra ne levi strani ima tam Cristiana. Na desni strani igrišča Kaka, Benzema in Raul le redko igrajo na krilu saj je njihova naloga doseganje zadetkov. Granero včasih pomaga na desni strani igrišča. Branilcem je na svoji strani prijetno imeti krilne igralce s katerimi lahko sodelujejo.

Morate priznati, da radi igrate v fazi napada.
Všeč mi je ko imam prostor za napadanje in ob tem vem, da bo nekdo pokril luknjo, ki jo bom za sabo pustil v obrambi. Vedno moraš o svojih dejanjih dvakrat premisliti, kajti ne smeš dopustiti da nasprotnik pride za tebe.

Kaj se je zgodilo v lanskem porazu proti Barceloni, ko ste izgubili s kar 2 – 6?
Navijači so veliko pričakovali od nas. Tekma je bila trenutek odločitve v La Ligi. Tekma ni bila ena mojih boljših, vendar ti nogomet vedno da priložnost za maščevanje in letos imamo proti Barceloni vsaj dve tekmi. Navijači se vedno spominjajo zadnje tekme.

Nekateri še vedno verjamejo da Barcelona ne bi zmagala prvenstva, če bi jo takrat porazili.
Tudi mi smo istega mnenja, kajti Barcelona je ob prvenstvu igrala še v Ligi prvakov.

Eto’o ali Ibrahimovič?
Sta zelo različna igralca. Eto’o je hitrejši, zabija več zadetkov, bolj pritiska na nasprotnikovo obrambo in je mobilnejši, vendar se pri golu ne odreže tako dobro kot Ibrahimovič. Eto’o je veliko prispeval tudi v fazi branjenja. Kakorkoli že, Barcelona ima odlično ekipo, ki se med sabo dobro pozna.

Vendar tudi Real Madrid ni isti kot je bil lansko leto.
Ne. Izboljšati se moramo kot ekipa in ponovno osvojiti Evropski prestiž. Za razliko od lanske sezone, nas nasprotniki več ne napadajo, ampak se raje pomaknejo nazaj in se branijo. Pridobili smo spoštovanje nasprotnikov. Kot ekipa moramo na nasprotnika izvajati večji pritisk v napadu.

Ali je Real Madrid dobro prenovil svojo ekipo?
Sedaj je za vsako pozicijo na voljo več kvalitetnih igralcev in tudi do šest igralcev se zna zamenjati iz tekme v tekmo. Rotacije nam zagotavljajo, da ne bo nobeden izven tekmovalnega ritma, ko bo prišel čas odločitev.

Bo imelo prvenstvo le dva prava kandidata za naslov?
Raje bi videl, da bi jih bilo pet ali šest, saj bi to bilo bolj zanimivo. Sevilla, Villareal, Valencija in Atletico nam bodo vsekakor hoteli zagreniti življenje. Za Atletico bi bilo dobro, če bi imeli za kaj igrati ko bo Barcelona obiskala Calderon.

Menite, da še vedno ni pravega odgovora na igro Barcelone?
Ne. To leto obstaja ekipa, ki se je močno okrepila in to smo prav mi. Igrali bomo vrhunski nogomet vendar rabimo čas, da se uigramo.

Kakšen je vaš prvi vtis o Pellegriniju?
Je fantastičen trener. Ima ogromno izkušenj in je zelo resna oseba. Ima veliko stikov s posameznimi igralci in daje veliko na urnike in odnose.

In Cristiano?
Je profesionalec, ki zase skrbi kot nihče drug. Obožuje telovadnico.

Bi ga izzvali v deseteroboju?
Premagal bi me v hitrosti, v vsem ostalem pa bi bila izenačena. Zelo trdo je treniral. Pred štirimi leti še je bil zelo suhljat.

Ste kdaj slišali Kakaja preklinjati?
Ne, ne (smeh). In na njem uporabljamo iste šale kot na vseh drugih igralcih ekipe. Vedno se smehlja, ne glede na to kako se počuti. Podoben je Robertu Carlosu in Cannavaru.

Morate še izboljšati vaše podaje.
Izboljšujem se. Na treningu se zelo trudim, da bi se izboljšal, je pa res da nisem Beckham.

Zelo uživate ko igrate kot igralec sredine igrišča.
Pod Lopezom Carom in Luxemburgom sem tam tudi igral. Rad igram kot igralec, ki čisti žoge. Ne dajem zadnjih podaj, vendar jih lahko če moram. Ta pozicija dovoljuje, da lahko pomagaš tako v fazi napada, kot pri branjenju.

Se je vaš odnos z Bernabeum umiril?
Razen redkih trenutkov v lanski sezoni sem vedno užival v podpori navijačev.

Pepe se vrača po njegovem nepremišljenem napadu na Casquera.
Je odličen branilec in mirna oseba. Njegova reakcija nas je lani vse presenetila. Na treningih ni nikoli agresiven.  Povedal nam je, da se ni zavedal kaj je storil, dokler ni videl posnetka na televiziji.

Je ekipa z novim vodstvom nekoliko bolj mirna?
Real Madrid si je opomogel v smislu stabilnosti kluba. Vedno sem imel dober odnos s Florentinom in mu bom za večno hvalažen za to, da me je pripeljal v Madrid.

Verjetno že nestrpno pričakujete vaš povratek v reprezentanco.
Seveda. Imamo dobro ekipo, ki se lahko dobro odreže na svetovnem prvenstvu. Sedaj ko smo zmagali na Euru, čutimo malce pritiska javnosti, vendar ne mislimj da smo favoriti. Del Bosque in Hierro sta bila z mano v stikih med mojim okrevanjem.

Vaša konkurenca, Arbeloa, je sedaj vaš soigralec.
Dobro se razumeva  in se učiva eden od drugega.