X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odgovor za milijon evrov

Nova era, nov predsednik in ponovno prenovljena ekipa Reala iz Madrida. Vprašanje, ki trenutno najbolj muči vse madridiste je kakšna je prihodnost ekipe v novi Perezovi eri. Za odgovor bi verjetno Florentino Perez bil pripravljen seči kar globoko v žep. Vendar v nogometu ni vse tako lahko kot se zdi na prvi pogled. Milijoni sami po sebi ne prinašajo naslovov. Potrebno je zadovoljiti veliko različnim kriterijem, da ekipa postane uspešna.

Ponovno izvoljeni Florentino Perez je vsem madridistam že od vsega začetka vzbujal zelo mešane občutke. Njegov gospodski odnos do ostalih udeleženih v svetu nogometa nikoli ni bil trn v peti madridistam, prav tako kot njegovo poslovno znanje.

”Obljuba dela dolg” in glede na rezultatsko razočaranje, ki so ga bili deležni vsi navijači Reala po koncu prve ere tako imenovanih ”galaktikov”, ima stari-novi predsednik veliko dela z zadovoljitvijo upravičeno zahtevnih madridist.

Začetek je obetaven. Poletne priprave pod vodstvom Manuela Pellegrinija so očitno prinesle pozitivne rezultate, vsaj kar se tiče začetka sezone. Real Madrid je sezono v španski ligi začel odlično. Štiri tekme, štiri zmage, razlika v golih 13-2 je nekaj, kar ustvarja neko pozitivno auro okoli te prenovljene ekipe. Poleg tega dodajmo še odlično predstavo v prvem kolu Lige prvakov in novi recept na prvi pogled deluje.

Kljub vsej te pozitivni statistiki v začetku sezone, pa vprašanje ostaja nespremenjeno. Sezona je dolga, apetitov nedvomno veliko, še več pa je tekem, kjer se bo morala nova ekipa odrezati bolje, kot vse prejšnje generacije tega kluba. Po izjemno uspešni lanski sezoni Barcelone so madridiste polne želja po maščevanju in dokazovanju kateri klub je resnično najboljši na svetu. Čas zadovoljstva s povprečnimi predstavami in trepetanjem se je iztekel. Sedaj je čas za vrnitev Reala kamor sodi. Na samo špico piramide, ki jo sestavljajo vsi svetovni klubi.

Glavni cilj, vsaj kar se tiče letošnje sezone, je kristalno jasen. Osvojitev desetega naslova najboljšega kluba v Evropi na domačem Bernabeu, vendar to nikakor ne pomeni, da bo ekipi oproščeno slabo nastopanje v domačem prvenstvu oziroma pokalu. Na prav vseh frontah so cilji visoki in želja po maščevanju še večja.

Vsekakor težka naloga, ki čaka vse, direktno ali ne, vpletene v Real Madrid, vendar okoliščine so se spremenile in spremenil se je tudi pritisk na njih. Potrebno bo veliko truda vodstva, trenerjev in igralcev, da se nasiti lahkota naslovov madridist.
Vendar kot že povedano, začetek je obetaven. Če velja rek ”vsak začetek je težak” potem se zdi, da je ekipa to težko preizkušnjo opravila z odliko. Rezultati so odlični, novi igralci dokazujejo zakaj si zaslužijo mesto v tej ekipi in po zelo dolgem času se zdi, da je trepetanja v tekmah z ”malimi” ekipami španske lige in pokala konec, isto velja za tako zaželjeno posest žoge v igri, ki je Realu krvavo manjkala v zadnjih sezonah. Klop je dolga in konkurenca v ekipi huda. Vsekakor sladke skrbi za izkušenega Pellegrinija, katerega glavna naloga bo iz igralcev narediti stroj, ki žanje naslove.

Janez ”Marksman” Zibelnik